С ъдържащото се в бирата вещество може да намали риска от развитие на болестта на Алцхаймер, заключиха италиански учени от университета Милано Бикока.
Според проучване, публикувано в списанието ACS Chemical Neuroscience, цветовете на хмела съдържат полезни антиоксиданти, които намаляват риска от протеинови плаки в мозъка, които са неразривно свързани с болестта на Алцхаймер.
Употребата на бира помага за премахване на токсините от тялото, които причиняват мозъчни нарушения.
Изследователите открили, че tettnang, вид немски хмел, е най-доброто лекарство.
Бирата на негова основа показва най-високо съдържание на определен антибиотик, който намалява възпалението в мозъка, пише Zdrave.to.
Учените обаче предупреждават, че прекомерната консумация на алкохол вреди на тялото.
Прекаляването с бира ускорява мозъчната атрофия и намалява когнитивните способности.