0

И деално запазеното тяло на светица, починала преди повече от 500 години, беше обявено за едно от „Божиите чудеса“.

Света Тереза ​​от Авила, която почина през 1582 г., беше ексхумирана от църква в Испания миналия месец, оставяйки експертите изумени, че тя не се е разложила. Екипът сравни изображенията на останките, взети през 1914 г., и тези днес, откривайки, че лицето й все още е „ясно видимо“ и останките са „нетленни“, пише Daily Mail.

Сребърният ковчег, обвит в мрамор, беше отворен, за да се изследват останките на Света Тереза ​​и да се разберат здравословните проблеми, които са я измъчвали през живота. Тялото на Света Тереза ​​беше ексхумирано от Марко Киеза, генералният постулатор на Ордена, в епархията на Авила в Испания на 28 август. Служители на църквата споделиха новината в социалните мрежа, където казаха: „Тялото й все още е нетленно. Това е божие чудо“.

При отварянето на гробницата екип от лекари сравни снимки, направени на лицето и краката на Света Тереза ​​през 1914 г., и постулаторът каза, че е „трудно да се направи сравнение“, тъй като изображенията са черно-бели.

Света Тереза ​​е покровителка на шахматистите, производителите на дантели, сираците, нуждаещите се от благодат, хората в религиозни ордени, хората, осмивани заради благочестието си, и тези, които са болни. Тя е била испанска монахиня и стана първата жена, издигната до доктор на църквата през 1970 г., чест, която се дава на починали светци за значителния им принос към доктрината на църквата.

Света Тереза ​​е канонизирана - което означава, че е обявена за светица - през март 1622 г. Откакто тялото й беше последно ексхумирано, то беше описано като „нетленно“, което означава, че не е претърпяло нормалния процес на разлагане след смъртта. Изследователите искат да разкрият как тялото на Света Тереза ​​все още не се е влошило и се надяват, че могат да предоставят информация за това как да се запазят реликвите в бъдеще.