0

С тудентка от военноморското училище във Варна е събрала над 500 подписа от известни личности у нас и в чужбина. 

В колекцията на 24-годишната Ирина Горидкова има собственоръчни подписи от Силви Вартан, Рита Ора, Филип Киркоров, Стефан Данаилов, Христо Стоичков и още много други. 

Ценен

Най-ценният подпис в колекцията й е на Джон Малкович, споделя младото момиче в ефира на Дарик Варна. Освен вземането на автографи Ирина се снима за спомен със знаменитостите. Казва, че не е просто ловец на автографи, а иска да ги опознае, с някои от които е завързала и приятелство. Варненската студентка познава и много български актьори като Марта Вачкова, Алекс Сърчаджиева, Силвия Лулчева, Андрей Слабаков, Асен Блатечки и много други. Голяма приятелка е с българското мецосопрано Веселина Кацарова, с която са родени на една дата. За да стигне до известните, Ирина старателно събира всяка информация, която излиза за тях в медиите. Поддържа връзка и с други ловци на автографи. Най-дълго, близо 6 часа, за да получи желания подпис и снимка, е чакала Христо Стоичков. Срещала се е и с други големи имена от спорта като Димитър Бербатов,  Кубрат и Тервел Пулеви, волейболистите от националния ни отбор и други.

Откази

Повечето известни личности са любезни, споделя тя. Но има и такива, които отклоняват предложението й за автограф и снимка. Такъв отказ за обща фотография е получавала от Татяна Лолова, но има автограф от нея. Саморъчен подпис й е отказвала Биби Рекса. Събраните досега автографи са над 500, като Ирина вече е спряла да ги брои. Държи ги в специална секция в дома си. А когато не е ловец на автографи, тя е професионален фотограф и студент във Военноморското училище, където учи логистика. Ирина мечтае един ден да се срещне с Дженифър Лопес и възнамерява, когато това стане, да й подари колаж с нейни снимки. А може би и мартеничка или друг български сувенир или символ, каквито вече е дарявала на някои от световните знаменитости.