0

Т ова е най-пренаселеният жилищен блок в света, в който живеят 20 000 души. Невероятната сграда в Русия разполага с 3708 апартамента, има 35 входа и 25 етажа.

Разположен близо до Санкт Петербург огромният „човешки мравуняк“ впечатлява със своя мащаб, пише The Sun. Повечето апартаменти са с една или две стаи. На всеки етаж има средно между четири и шест апартамента.

За облекчение на живущите всеки всяка секция на комплекса разполага с четири бързи асансьора.

На първият етаж на внушителния комплекс се намират офиси на десетки фирми и магазини, което го превръща като град в града.

Потребител в руските социални медии твърди, че сградата разполага с невероятни удобства за жителите. Те включват седем хранителни магазина, три козметични салона, частна детска градина, множество кафенета и поща, наред с други неща.

Проблеми с паркирането няма, като то е безплатно за жителите на комплекса. Руснаците казват, че „няма безпокойство или шум“, тъй като стените между апартаментите са дебели.

Потребител на Reddit, живеещ там от осем години, твърди, че жителите харесват комплекса, тъй като повечето са работещи хора и апартаментите са на удобно място. Друг потребител посочва, че апартаментите в центъра на Санкт Петербург са вече „стари“ и „твърде скъпи“.

Един от малкото проблеми на жителите в този мегаблок са опашките за асансьор вечерно време след края на работния ден. Чака се за тях като за обществен транспорт.

Въпреки това жителите твърдят, че харесват живота в гигантския комплекс поради удобното местоположение и наличието на всичко необходимо в блока.

За съжаление на жителите на Санкт Петербург, евтините апартаменти в блока, струващи някога около 70 000 лева (3,5 милиона рубли), вече са разпродадени. В момента може да купите двустайно жилище за приблизително 176 000 лева (8,8 милиона рубли).