0

Б ританска двойка запечата неповторима гледка. В двора на къщата им се появила двукрака лисица и двойката успяла да снима невероятната гледка. 

Джейн Картър каза пред CNN, че е забелязала уникалното животно, което тя нарече „най-странното нещо, което съм виждала в живота си“, в градината им в Илкестън, Дарбишър, и веднага казала на съпруга си Фил да грабне камерата, за да могат да го заснемат.

Тя забеляза, че лисицата била гладна, затова отворила кутия със салам и разпръснала парчета по поляната.

Тъй като лисицата нямала никакви признаци на наранявания, Картър предположи, че е изкарала целия си живот на два крака, а експерта по дивата природа Майк Дилгер се съгласи с нея.

„Мисля, че това е генетична аномалия – така че вероятно е от раждането, а не в резултат на нараняване“, обясни Дилгер по BBC Radio Derby.

„Причината да мисля така е, че животното е много умело“, продължи той.

„Неговото равновесие, баланс и контрол са удивителни", каза още той.

Дилгер каза, че лисицата изглежда здрава, а липсата на два крака изглежда, че не я притеснява.

„Фактът, че изглежда толкова уверено и толкова способно ме навежда на мисълта, че вероятно се е така от раждането“, каза той, отбелязвайки, че вероятно има голяма популация от лисици, живеещи около предградия като Илкстън и Дарби.

По думите му това е невероятна история.

Говорител на Derbyshire Wildlife Trust също се включи, като каза на BBC: „Никога преди не сме виждали нещо подобно в дивата природа, но животното изглежда относително здраво и изглежда се е адаптирало към живот на два крака.“