0

А ко кучето е най-добрият приятел на човека, неговата колиба е най-доброто легло за следобеден сън. В Съединените щати "Plufl", овалното легло от пяна за кучета, адаптирано към нуждите на собственика, отбеляза бум в продажбите. С пандемията от Covid броят на хората, работещи дистанционно, от вкъщи, се увеличи и сега, когато извънредната ситуация приключи, много вече не се върнаха в офиса.

По този начин все по-често се случва дистанционните работници да подремват следобед, като избягват да използват леглото  или дивана. Компания пусна на пазара „развъдник“ за хора: това е овално, меко легло, два пъти по-голямо от нормалния домашен развъдник, достатъчно, за да може човек да влезе с кучето си, да легне и да отпусне лицето си на ръба повдигнатото съоръжение, тип лодка.

Още до Черния петък, американския ден на супер отстъпките, в края на ноември, Plufl се превърна в пазарен феномен. С течение на седмиците той се превърна в култов обект, до степен да бъде анализиран от много телевизионни коментатори. Google включи "леглото за човешко куче" сред стоте най-кликани коледни подаръци в търсачката. Мнозина го споделят с кучето си. Ефектът, казват пробвали, е успокояване на нервната система.

Изработено е на принципа на ортопедичните легла, оборудвани с "мемори" пяна, която се оформя според размера на потребителя. Изцяло може да се пере, не съдържа живак, олово, формалдехид и фталати, вещества, които обикновено са слабо разтворими във вода и имат безцветен вид. По Коледа развъдникът за хора струваше 500 долара. Очаква се след празниците цената на падне на 300.