0

Л юбимото на поколения филмче „Мечо Пух“ се оказа, че не е просто наивна анимация. Според конспиративна теория, която циркулира из мрежата, всеки от героите всъщност представлява различно психично разстройство.

Предполага се, че в детската книжка от 1926 г., авторът А. А. Милн целенасочено е изградил героите по този начин.    

Теорията, че всеки един от обитателите на „Стоакровата гора“ представляват различно психично разстройство, се появява за първи път през 2008 г. Тогава BBC съобщава, че намерението на автора е било всъщност да "напомни на хората, че всеки може да има разстройства", а не да внуши, че героите определено имат такива.

Според теорията Мечо Пух страда от няколко неща. Сред тях са разстройство на преяждането, дефицит на вниманието, интелектуална недостатъчност, както и от Обсесивно-компулсивно разстройство. Прасчо пък страда от тревожност, Ийори от хронична депресия, Заека от Обсесивно-компулсивно разстройство, Бухала от нарцисизъм и дислексия, Тигъра страда от дефицит на вниманието и хиперактивност, Кенга от социална тревожност, малкото й – Ру от разстройство от аутистичния спектър. Кристофър Робин пък се бори с разстройство на дисоциативната идентичност и шизофрения или по-точно се твърди, че всички обитатели на „Стоакровата гора“ представляват различни негови личности.

Мнозина явно, за да не стане детството им на пух и прах, изтъкват, че  "Теорията, че героите в "Мечо Пух" представляват психични разстройства, е творческа интерпретация, която предполага алегорични връзки между героите и различни психологически особености“, писа LADBible.