0

З оологическата градина в София има няколко нови екзотични попълнения, които посетителите вече могат да видят на живо. 

Група изключително красиви и екзотични маймуни – колобуси, е настанена в столичния зоопарк. 

Зоогическа градина София / Марио Александров

Колобусите вече могат да бъдат видени в сградата на втори маймунарник, като за тях са подготвени едни от най-хубавите големи и просторни заграждения, съобщи директорът на зоопарка Добромир Бориславов пред БТА.

Зоогическа градина София

Колобусите са рядък и застрашен вид маймуни, който обитава горите на екваториална Африка. Те се хранят с листа, клони и с плодове. Но сега вече ще похапват и … сладолед.

Зоогическа градина София

"Навлизаме в "сезона на сладоледа" и започваме подготовката на замразените плодове и лакомства за нашите любимци", твърди Добромир Бориславов. И допълва, че животните в Софийския зоопарк обожават замразените лакомства, защото им носят голямо разхлаждане в жегите. Съвсем наскоро, по повод Световния ден на мечките, мецаните в зоопарка получили изстудени пити от клей с мед, за да се почувстват по-специални в празничния ден!

Зоогическа градина София

Зоологическа градина - София обяви лятното си работно време.

Касите на Централния и Западния вход на зоопарка са отворени от 9:30 до 18:00, а престоят на посетители в зоопарка е разрешен до 19:00ч.

Зоогическа градина София

Залите „Маймуни“ 2 и 3, „Големи котки, терариум и аквариум“ и „Гиганти“ ще бъдат отворени за посетителите от 9:30 до 18:30 ч. Зала „Маймуни“ 1 е затворена по технически причини.