0

Н ежният пол винаги много се е старал да се хареса на силния, въпреки всякакви феминистични, леви, по-леви още по-леви ориентации и моди.

През хилядолетията многократно се е сменял моделът за женска красота и очертания на женското тяло – като се започне от тантурестата късокрака Вилендорфска Венера от праисторически времена, мине се през класическата красота на древногръцката Венера Милоска, изваяна от Александрос, скулптор от Антиохия  около 150 г. пр. Хр. и Венера на Ботичели през Ренесанса, през кльощавата Туиги от 60-те години на 20-и век, та до ден днешен, когато всички залитат по Кардашианките.

Вилендорфска Венера, ок 25-30 хил. години преди н.е., Природоисторически музей Виена

 Вилендорфска Венера, ок 25-30 хил. години преди н.е., Природоисторически музей Виена
Уикипедия

Pixabay

"Раждането на Венера" от Сандро Ботичели, 15 в.

 "Раждането на Венера" от Сандро Ботичели, 15 в.
Уикипедия

Бабите ни следваха максимата, че любовта на мъжа минавала през стомаха, но учените направиха нарочно изследване, от което стана ясно, че всъщност очите хранят душата на мъжа.

Според ново проучване, проведено в Тексаския университет, мъжете са приоритизирали 5 водещи елемента от женското тяло, които предпочитат преди всичко останало.

Дупето

Според изследването, мъжете днес предпочитат жени с по-големи и заоблени задни части. Това не е личен фетиш на мъжете, но жените с по-големи задни части се считат за по-здрави, защото са в състояние да износят и да родят здраво потомство. В този смисъл популярността на Ким Кардашиян, Бионсе и София Вергара сред мъжете не е трудно обяснима.

GettyImages

Очите

Момичетата с големи очи, като на сърна, карат мъжете да искат да ги защитават и пазят. Освен това момичетата с големи очи и изразителен поглед изглеждат вечно млади. Ако към големите очи добавим дълги мигли и красиви и добре поддържани вежди, получаваме вълшебен поглед. Мъжете не могат да устоят на тази визия.

Pixabay

Устните

Когато мъжете гледат пълни и влажни устни, в съзнанието им има само едно желание: да ги целунат. Така че не се обиждайте, ако говорите за сериозни неща и той ви гледа устните - такава е природата, няма какво да правите.

Pixabay

Гърдите

Тук мненията на мъжете са разделени. Според проучването, някои представители на силния пол харесват малки гърди, а другата половина от мъжете са луди по голям, пищен бюст.

Pixabay

Коремът

Преди се смяташе, че мъжете харесват жени с меки и заоблени коремчета, но скорошното проучване показва, че добре изразеният и доста стегнат корем е нещо, на което мъжете не могат да устоят.

Pixabay

Откъдето и да го погледнем май се връща модата на нормалните жени с нормална женска мекота и закръгленост. А това означава и по-малко озлобени от гладни диети дами и по-малко изтощени от бъхтенето из фитнесите представителки на нежния пол.