0

Ф олкзвездата Джина Стоева се е заредила с енергия от Космоса, след като за първи път е посетила паневритмията на Рилските езера.

„От няколко години се каня да отида, но все не успявам – или имам участия, или с нещо друго съм заета, но сега вече сериозно си казах, че отивам. Един познат ни заведе с майка ми и дъщеря ми. Около 500 човека имаше. Казаха, че са по-малко от обичайното, тъй като сега са им намалили броя на палатките. Но такава енергия се рееше във въздуха, че се чувствам много добре“, разказа пред „Телеграф“ изпълнителката на „Пясъчен часовник“, „Милвай ме“ и „Без конкуренция“.

Щастие

Тя не събрала смелост да се включи в големия танц на Бялото братство при езерото Бъбрека, но си потанцувала леко отстрани. „Песните са с много положителни послания, все такива думи като радост, щастие, слънце, небе. Това им е идеята - да се извика доброто. Малко като мантра е. Затова се нареждат в кръг и започват да пеят и танцуват. Много ми хареса. Сега някои се опитват да ги обиждат с епитети, но истината е, че не правят нищо лошо на никой“.

Лимец

Русенката дори се качила в лагера за хранене, който се намира на най-високото място в Рила, и туристи нямат право да влизат там. „Опитах от зеленчуковата им супа – от картофи и чушки, много ми хареса. На табелата отпред видях, че не се разрешава консумацията на алкохол, наркотици и месо. За месото наистина не знаех. Бях впечатлена и от хората, които раздаваха храната – докато чакахме на опашката с купичка в ръка, те пееха и танцуваха също. Видях и казана с лимец, в който бяха забъркали тесто за хляб, но не го дочакахме да го опитаме“, споделя още впечатления бившата лекоатлетка.

Слънце

Джина е пила вода и от чешмата на Дънов, дори си наляла бутилка за вкъщи. „Много е вкусна, по-студена е заради планината, но ни дойде много добре, след като ни напече слънцето. Оглеждах се за познати, но не видях. Имаше и много малки деца, дори едно новородено в кенгуру видях, цели семейства. Влязох и в кръга на танца, казаха, че е най-добре да си бос, обръщаш глава и длани към слънцето и така получаваш космическа енергия. Дъщеря ми пък си беше кръстосала краката да медитира – аз се занимавам с йога от няколко години и от мен е виждала това. Даже като стана време да си тръгваме, не искаше, толкова добре се чувстваше“, разказа Стоева.