0

Е ротичните сънища невинаги се отнасят до физическата любов. Сексът в сънищата е свързан по-скоро с близостта, с взаимодействието между нас и околните. Той може да е алегоричен образ на стремежа към интеграция на личността, на необходимостта от хармонизиране на мъжкото и женското начало в нас.

Той може да е и символ на копнежа към емоционална и интимна близост, към общуване на дълбоко личностно ниво. Казано просто, считайте еротичните сънища за сигнал, че е необходимо да се вгледате в себе си и хората, с които поддържате връзка.

Еротични сънища имат както мъжете, така и жените, но те са различават по съдържание. Представите на мъжете са по-буквални и често следват сценария за непознатата прелъстителка - неизвестна красавица, която ги примамва в обятията си. Жените обикновено сънуват интимна близост с прочути личности или бившите си и настоящи партньори, но винаги с ласки, целувки и емоции. Това потвърждава тезата, че за жените чувствата са по-важни, отколкото за мъжете.

Фройд и еротиката

Фройд счита, че болшинството сънища са изява на несбъднати копнежи. Това се отнася най-вече до еротиката, във връзка, с която Фройд лансира една прословута теза, тази за „завистта за пениса“. Възгледите на Фройд, малко тесногръди от гледна точка на съвременната наука, се свеждат до разбирането, че сънищата са компенсаторна изява на дефицити от реалния живот. Те, казано просто, запълват нашите емоционални празноти и показват постижимите цели в рамките на нашия личностен потенциал.

Еротичните сънища могат да се интерпретират както във физиологичен, така и в емоционален план. За мъжете един „мокър сън“ е преди всичко биологичен акт, еякулация, предизвикана от определени мисловни сцени. При жените, които също изпитват възбуда и удоволствия насън, нещата са по-сложни. Има изследвания, които показват, че повишените нива на естроген са свързани с по-интензивни еротични сънища, писа novini.bg.

Счита се, че в БДО фазата мъжете получават ерекции, а жените - прилив на кръв във вагината, като това няма връзка със съдържанието на съня.

Секс с околните

Много от еротичните сънища всъщност са „коментар“ за начина, по който възприемаме хората, и обратно - начина, по който те възприемат нас. Ролите, които околните играят в еротичните ни сънища, както и нашите чувства към тях са ориентир за мястото ни в обществото и начина, по който се отнасяме към себе си и ближните си. Някои, разбира се, са обикновена проекция на неосъществени желания от реалния живот; на плътски пориви, останали неосъществени. По-сложните еротични сънища отразяват нашите потребности и страхове. Ролята на съня е да ги представи в ярка, нагледна форма, така че да ги разберем и да им обърнем необходимото внимание. Сънищата често съдържат сцени на насилие, кръвосмешение или други елементи, надхвърлящи предела на общоприетите обществени граници; неща, които травмират или объркват сънуващия. Важно е да се разбере, че тяхната единствена задача е да привлекат вниманието ни.

Партньор от същия пол

Ако еднополовата любов ви привлича, но не смеете да си го признаете, сънищата с такъв сценарий ви подсказват да не вървите срещу себе си. Щом ви харесва, правете го. В случай, че тези екзотични прищевки изцяло отсъстват от реалния ви живот, сънят може да подсказва необходимостта от хармонизиране на мъжкото и женското начало в характера ви. Възможно е да сте мъжкарана или нежен, излишно префинен тип. Проверете в огледалото. Половите стереотипи и предразсъдъци са толкова дълбоко вкоренени у нас, че изобщо не ги забелязваме. В трудни или превратни моменти от живота ни те излизат наяве и предизвикват сътресения. В този ред на мисли, ако се сънувате като транссексуален или травестит, няма да бъде грешка, ако потърсите, признаете или изразите наличието на влечения, които досега сте потискали.

Случайни хора

Непознатият или непознатата от съня може да са с открито лице или с маска. Сексът с натрапник може да е както проблем, така и щастливо попадение, тъй като позволява волности, в хода на които ще опознаете себе си и истинските си потребности. Време е да отприщите своите скрити нужди или поне да ги осъзнаете. Подскажете това на партньора си. Множество партньори Груповият секс навежда на мисълта, че още не сте открили онова, което истински ви доставя удоволствие и продължавате да го търсите. 42 Брачният ви живот е скучен и целият свят ви се струва сив. Време е за действие.

Множество партньори

Груповият секс навежда на мисълта, че още не сте открили онова, което истински ви доставя удоволствие и продължавате да го търсите. Брачният ви живот е скучен и целият свят ви се струва сив. Време е за действие.

Из книгата "Сънища: тайните на подсъзнанието" на Роуз Инсера.