0

П ътуването може би е едно от най-вълнуващите неща, които ние, като хора, можем да правим. Нови храни, пейзажи и култури.

Но когато живеете в най-щастливата държава в света, каква е целта? Целта става насърчаване на щастието в другите, вместо търсене на приключения другаде.

Не е изненадващо, че Финландия е смятана за най-щастливата страна в света. В резултат на това страната е взела решение да се предложи безплатни ваканции, за да „научат хората как да бъдат щастливи“.

Данните за щастието на Финландия

Наскоро беше публикуван Доклад за световното щастие за 2023 г. и резултатите на Финландия отразяват значително щастие за нейните граждани.

Докладът за 2023 г. нарече Финландия най-щастливата страна в света, заявявайки, че е „значително пред всички останали страни“.

Екип от независими изследователи разгледа редица променливи. Най-значими са тези като ниво на престъпност, среден доход, физическо здраве и психическо благополучие.

Това е 6-та година, в която са на първо място, което говори много, защото анкетата се провежда едва от 11 години.

Вълнуващо бягство

Страната предлага на десет души да грабнат безплатна ваканция, за да отидат във Финландия и да се научат как да бъдат щастливи, пише Business Finland.

Според сайта състоянието на щастие във Финландия „произлиза от тясната връзка с природата и нашия начин на живот: това не е някакво мистично състояние“. За щастие това било „умение, което може да се научи“.

Проектът „Materclass of Happiness“ ще бъде 4-дневно пътуване до Kuru Luxury Retreat. Разположена във Финландския езерен край, екскурзията през юни ще включва пътни разходи и самостоятелна стая с достъп до всички удобства, които може да намерите в луксозен хотел.

Как да кандидатствам

Първата стъпка е да попълните формуляра за регистрация, като поискате основна информация като име, държава на произход и телефонен номер, която да бъде изпратена онлайн.

Втората и последна стъпка е предизвикателството на социалните медии. Потенциалните гости трябва да публикуват видеоклип в Instagram или TikTok, обясняващ какво ги прави „тайно финландец“.

Крайният срок е 2 април, след което ще бъдат избрани 10 късметлии, които ще пътуват и ще научат една от най-търсените концепции на всички времена, постигане на щастие.

Страната има много за харесване

Дори и с ледена зима, във Финландия има какво да обичате. Историята на страната е богата, с много гордост и постоянство.

От 12-19 век Финландия е под контрола на Швеция. През 1809 г. става „автономно велико княжество на Русия“.

По време на Втората световна война Финландия се съпротивлява на Съветския съюз, но губи голяма част от територията си.

Финландия започна да се възстановява, преминавайки от земеделска земя и горска икономика към модернизирана индустриална икономика.

Днес нивото на доходите е едно от най-високите в Западна Европа.

Финландия е една от най-северните страни в света, но може да се похвали с красиви, макар и смразяващи пейзажи.

Освен това е една от най-гъсто залесените страни в Европа, като близо 2/3 от земната маса е покрита с гъсти гори.

Скромната страна има около 56 000 реки, езера и блата. Още по-невероятна е неговата над 2700 мили брегова линия, осеяна с хиляди малки острови.

Забавни факти за Финландия

Ако щастието и природата не е достатъчно убедителна причина да отидете там, ето ви още няколко. Страната има много необичайни спортни събития, включително „предизвикателство за лов на комари“, „блатен футбол“ и „състезания по въздушна китара“.

Следващият факт може би е пример защо гражданите на Финландия са толкова щастливи. По пътя има по-малко коли, отколкото сауни. Те се използват по множество причини, включително релаксация, насърчаване на здрава кожа и повишаване на сърдечната честота и метаболизма. Очевидно сауните са толкова популярни, че дори Burger King има такава.

Цялото образование в страната е безплатно, дори на ниво университет или колеж.

Като цяло Финландия звучи като красиво място, което високо цени щастието и благосъстоянието на своите граждани – освен това дава приоритет на здравето, лечението и подкрепата за здравеопазване, образование и тези, които се борят със зависимост или умствена сила.

Освен това страната колективно признава важността на природата, релаксацията и мира.