0

С покойният живот на домашната котка Галена се превърна в истинско приключение и борба за оцеляване. Собствениците й я изгубили в началото на април без да предполагат, че мъркащият любимец пътува без билет в самолет, затворен в кутия.

Преди близо две седмици стопаните опаковали колет с гумени ботуши и го изпратили по въздух от Юта до Калифорния. Те не знаели, че котката е влязла в пратката.

Семейството търсило писаната къде ли не из къщата,а после и в квартала си, но без успех.

Седем дни след мистериозното изчезване на Галена, Кари Кларк получава известие на телефона си, че микрочипът на котката й е сканиран. Малко след това съпругата му получила обаждане от ветеринарна служба, разположена в Калифорния, която потвърдила, че животното е открито в склад на „Амазон“ на повече от 1400 километра от дома й в Лос Анджелис, съобщи KSL-TV

„Първоначално не повярвах и помислих, че е шега“, каза Кари Кларк пред KSL-TV.

Докато разопакова колетите служител на „Амазон“ вижда малката котка, скрита зад пет чифта работни ботуши в голям кашон. Общо шест дни Галена изкарва без храна и вода,.

„Изтичах да кажа на съпруга си, че Галена е открита и се сринахме, когато осъзнахме, че тя трябва да е скочила в кутията, която бяхме изпратили предишната сряда“, спомня си Кари Кларк.

Ден след новината Кари Кларк и съпругата му отлитат за Калифорния, за да вземат своя малък спътник.