0

К учето на Джо Байдън на име Командер ухапа 7 души за няколко месеца. Зъбатият агресор изпрати офицер от тайните служби в болница, като изпохапа и други шестима “късметлии“. Командер замени на позицията „пръв любимец“ на първия мъж на Щатите предходното куче Мейджър.

Не му върви на Байдън на тема кучета, защото и предходното е хапало охраната му, както показват докладите на Тайните служби. Затова е и било изведено от Белия дом и на негово място идва сегашният зъбатко. И двата звяра обаче са от породата немска овчарка.

Първоначално, изпохапаните тайни агенти са премълчавали за страданията си, но след като в кратки срокове лавинообразно се увеличил броят на жертвите от ухапвания, тайната не можело да бъде повече скривана. Двете кучета влезли в докладите на Сикрет сървис като особено опасни зверове, от чиито зъби нямало отърване. Първите регистрирани случаи са от 2021 година.

Казусът със захапката на Командер започнал да се разплита на 3 ноември 2022 година, след като лекарят на Белия дом информирал президента за изпохапаните тайни агенти. Особено тежко било състоянието на офицер, когото се наложило да откарат в болница.

„Това е особен вид лудост и корупция, при които един президент би позволил на кучето си многократно да напада и хапе персонала на Тайните служби и Белия дом. И вместо да защити своите агенти, Тайните служби се опитаха да скрият незаконно документи за злоупотребата с техните служители от семейство Байдън“, смятат от Judicial Watch, пише New York Post.

Президентът Байдън обаче отвръща на удара като заявява, че се съмнява в честността на член на Тайните служби, който е съобщил, че е бил ухапан по крака от предишното му куче Мейджър. Белият дом не е разкрил и никакви инциденти с ухапване, включващи Командер, който често може да бъде чут да лае на територията на имението.

Запознати цитират таен агент, който е категоричен: „Това изобщо не е за смях..Ако не беше тяхно кучето, то вече щеше да бъде унищожено – проклетият клоун има нужда от намордник!”. Белият дом намери обяснение за агресията и на двете кучета, като обвини за инцидентите това, което те са нарекли "стресираща среда за семейни домашни любимци“, каквато е средата в имението на изпълнителната власт.

И вероятно е така, като се има предвид фактът, че първото куче – Мейджър, което било изритано от Белия дом и дадено на семейни приятели, след това не е хапало никого. И може би проблемът всъщност не е в немските овчарки, а в тайните агенти.