0

С ериен изневеряч предизвика фурор онлайн, след като попита дали противоречивият мозъчен чип на Neuralink на Илон Мъск може да спре изневерите му.

Имплантът – който досега е бил тестван върху маймуни и наскоро беше поставен за първи път на човек – вече имаше своя дял от противоречия, въпреки че все още не е достъпен за обществено използване. Но дори Мъск не можеше да предположи драмата, която чипът ще предизвика, когато един потребител на Reddit попита дали може да го направи по-верен съпруг.

Потребителят, известен само като „electronic_camera277“, отиде във форума на r:marriageadvice, за да попита: „Трябва ли да кажа на жена си, че съм й изневерявал?“. След това той призна, че е мамил съпругата си цели 17 години и "повече пъти, отколкото мога да преброя". Той добави, че е опитал всичко, за да ограничи блуждаещото си око, включително терапия и сега единственото, което му е останало е да пробва с чип.

Според Мъск Neuralink първоначално ще се използва за подпомагане на пациенти с физически увреждания. Но шефът на X се надява един ден устройството да помогне на хора с психични заболявания като депресия и пристрастяване. Въпреки това вероятно ще мине известно време, преди имплантът да може да лекува проблеми като изневяра.