0

М ного хора по света обичат качествените напитки, особено в Европа, където консумацията на алкохол е и сред най-високите. Но какво по-добро от вкуса на студена, освежаваща бира? Особено, когато е на достъпна цена.

За всички, които не могат без любимото пиво, добрата новина е, че има места из Европа, където тя може да бъде закупена на изключително ниски цени.

СДЕЛКАТА НА ВЕКА: Русия бори евросанкциите с бира от Северна Корея!

Проучване, проведено от Magnet Kitchens на базата на данни от Numbeo, анализира 190 града по целия свят, за да установи къде може да се намери най-евтината бира, и резултатите са вече известни, писа Women.bg.

Ето кои градове, предлагат най-евтина бира в Европа:

7. Билбао, Испания;

6. Аликанте и Хихон, Испания;

5. Лас Палмас де Гран Канария, Испания;

4. Вандсбек, Германия;

3. Сарагоса, Испания;

2. Вупертал, Бохум и Бохум-Хордел, Германия;

1. Таранто, Италия.

Според данните най-евтината бира в Европа може да бъде намерена в Таранто – крайбрежен град в Южна Италия. Там бутилка бира от 500 мл струва скромните 77 цента (1.50 лева). Звучи невероятно, но е истина.

ЗА ЕДНА ГОДИНА: Произвеждаме 500 млн. л бира!

Германските градове Вупертал, Бохум и Бохум-Хордел заемат общо второ място с цена от 84 цента (1.64 лева) за бутилка, докато на трето място се нарежда Сарагоса в Североизточна Испания, където цената на бутилка бира е само 85 цента (1.66 лева).

Впечатление прави, че в този списък доминират Испания и Германия, като Испания има 12 позиции в топ 20, а Германия заема 4 места в топ 10, както отбелязват от Time Out.