0

Е кстрасенсът Анатолий Кашпировски , който „лекуваше“ милиони свои фенове по телевизията през 90-те години, отново е в бизнеса. Докторът и шоумен е подновил дейността си и прави нови сесии в концертни зали, съобщи телеграм каналът Shot.

На видеа, публикувани в социалните мрежи, се вижда как главният хипнотизатор на перестройката, който твърди, че е излекувал около 10 милиона души за шест часа телевизионно излъчване, започва активно да рекламира услугите си и да предлага да спаси грешните тела от всички проблеми.

Кашпировски твърди, лекува всичко от посивяла коса, през рак и безплодие, та чак до отслабване.

Според информацията на Shot на първата сесия са дошли около 300 души, които не само са могли да „поздравят“, но и да закупят стоки, произведени под марката Kashpirovsky. Например, торби със сол, които имат „мощен психологически ефект“.

Кашпировски твърди, че „укрепва невидими ключове , винтове и гайки в човешкото тяло“, така че сърдечният ритъм да е нормален.

Процедурата му за възстановяване на зрението е уникална: тук ще трябва да слушате песните на Александър Малинин със затворени очи за около пет минути. Ако не сте знаели, „Нощта е светла” помага срещу късогледство, далекогледство и катаракта. Но, за да се излекувате напълно, трябва да се подложите на четири последователни сесии, пише Shot, цитирайки Кашпировски.

Анатолий Кашпировски е лекар по професия. Завършва Медицинския институт във Виница и работи в психиатрична болница в продължение на 25 години. Въпреки напредналата си възраст, той все още води активен начин на живот и изглежда невероятно млад за годините си. Живее предимно в Америка, където живеят и децата му.

След първата „Здравна сесия“ популярността удари Анатолий Кашпировски  нараства. „Излекуваните“ буквално боготворят екстрасенса и го носят на ръце. С течение на времето обаче много от тях станаха пациенти в психиатрични клиники. По-късно популярността на Кашпировски беше обявена за проява на масова психоза. Екстрасенсът получи забрана да провежда масови сеанси по телевизията.

В град Челябинск Кашпировски продаваше торби с лечебна сол. Роспотребнадзор установи, че торбите с прах нямат никакви маркировки или информация за състава, както и информация за мястото на производство, сроковете и условията на съхранение и друга необходима информация и по тази причина спряха търговията.

След това имаше още един инцидент - речта на Кашпировски беше прекъсната от полицаи, които настояха здравните сесии да бъдат прекратени като незаконни.