0

43 години след смъртта на краля на рока Елвис Пресли, все още остава мистерия какво точно е погубило изпълнителя, пише Mirror.

Певецът е открит мъртъв през 1977 г. по лице на пода в банята в дома си в Грейсленд. Той е паднал от тоалетната с долнище на пижама около глезените. В годините, преди шокиращата му смърт, здравето на Пресли било тежко засегнато от злоупотреба с наркотици, съчетана с диета с нездравословна храна.

Той напълнял драстични и прекарал последните месеци от живота си заключен в спалнята си, наслаждавайки се на чийзбургери. Състоянието му било толкова тежко, че той се нуждаел от медицинска сестра на пълен работен ден. Пресли също така отказвал да се къпе и развил рани по тялото си. Като следствие от богатата на мазнини, нездравословна диета, Елвис страдал от хроничен запек и аутопсия установява, че има четиримесечно уплътнено изпражнение, което седи в червата му.

В кръвта на певеца също така бил открит коктейл от лекарства, след като му били предписани почти 9000 хапчета в седемте месеца преди смъртта му.

Резултатът от аутопсията на Елвис Пресли се пази в тайна по настояване на семейството му. Това предизвиква много спекулации какво точно е убило краля на рока. Усилено се въртят слухове, че Елвис е починал от напрежение, докато се е мъчил да се изходи. Напрежението от опитите за дефекация притиснала коремната аорта на певеца, затваряйки сърцето му.