0

А ко не ви върви в любовта, ако давате всичко от себе си, но завършвате с разбито сърце и накърнено его, може би сте имали взимане-даване с т.нар. синдром на Златния Пенис.

Това е явление, което често се наблюдава, когато хетеросексуалните мъже са много по-малък брой от хетеросексуалните жени, когато един самоуверен господин няма голяма конкуренция на любовния фронт и на практика може да има всяка жена, към която прояви интерес. И в резултат на всичко това главата започва да лети в облаците (и тази на долния етаж също).

Разбира се, няма нищо лошо в това да имаме самочувствие. Нека си припомним качествата, които притежава истинският алфа мъжкар:

Той иска да прави любов, а не война.

Агресията не е начинът, в това е убеден истинският мъж. Няма нужда да показва мускули и да използва физическа сила, за да постигне онова, което иска.

Има много жени, които анализират погрешно това поведение и етикират партньора си като слабохарактерен.

Той се бори за полово равенство.

Той уважава жените и се отнася с тях като с равни. Затова във връзката според него правата и задълженията се разделят поравно. И не говорим само за семейния бюджет. В това число влиза и инициативността в секса, кариерното развитие, битовите задачи.

Има много жени, които издигат в култ идеите на феминизма, но се чувстват неудовлетворени, ако си разделят сметката за вечеря с партньора си. Затова не е изненада, че такова поведение не би било по вкуса им.

Той дава и изисква искреност.

Истинският мъж не играе игрички. Той иска чиста и ясна комуникация без изречения, завършващи с многоточие. Не се вълнува от слухове, задкулисни подмятания и намеци.

Това поведение би било истинско предизвикателство за жените, които "не знаят какво искат" и "са несигурни за предприемането на следващата стъпка".

Той се бори за личното си пространство.

Истинският мъж има хобита, социален живот, нужда от почивка. Очаква от човека до себе си да прояви разбиране и уважение към поребността му да "се затвори в пещерата си" за известно време. Той може да се справя сам с предизвикателствата на живота и няма нужда от втора майка.

Много жени тълкуват това поведение погрешно и правят прибързаното заключение, че не са достатъчно харесвани и обгрижвани от него. А несигурността в чувствата води до редица проблеми в комуникацията.

Той знае колко струва и какво заслужава.

Много жени искат мъжете им да се държат така, сякаш са извадили късмета да ги имат в живота си, че те са безценен дар, изпратен от висша сила. Това в никакъв случай няма да се получи с този тип мъж.

Той осъзнава щастието, което му носи жената на живота му. Но в същото време знае, че е вложил много време и усилия, за да получи това отношение. А когато човек се бори за нещо и го постигне, той не се чувства късметлия, а е горд с постигнатата цел.

Говорим за онези случаи, в които представителите на силния пол минават здравословните граници на самочувствието и навлизат в дебрите на нарцисизма.

Мъжете, страдащи от синдрома на Златния Пенис, въобще нямат намерение да се вживяват в ролята на ловци, напротив - те са убедени, че в играта на прелъстяването всъщност те самите са голямата награда. Не виждат смисъл да инвестират време и внимание в ново запознанство, нито да правят първата крачка, защото жените сами ще дойдат при тях. И обикновено са прави.

*Източник: Edna.bg