0

П о традиция на 1 юли хиляди българи посрещат изгрева, наричан Джулай морнинг, символ на новото начало и на лятото. Празникът идва от хипидвижението на запад, но у нас съвпада с деня на народния лечител и билкаря. По този повод лечителят Слав Хрелев коментира как трябва да се посреща изгревът, за да бъдем здрави.

Традиция

„Много хора си мислят, че Джулая е нова традиция, всъщност посрещането на изгрева (около сезонното лятно слънцестоене, а и не само) по нашите земи се практикува от хиляди години“, убеден е Хрелев. По думите му траките са го посрещали на висока скала, задължително със запален огън. „Към Слънцето човек никога не бива да има съдбоносни очаквания, че видиш ли ето от този ден ще се промени животът му. То грее от милиарди години и развива живота на планетата ни и лев не взима за това“, обясни философски Хрелев как нашата звезда няма очаквания от нас. Съветва онези, които цяла нощ ще будуват, за да посрещнат Слънцето, днешния ден да посветят на пречистване от всичко негативно.

Равносметка

„Хубаво е на 30 юни да минем на плодов хранителен режим без месо. Да си направим една равносметка, да не таим злоба, а да простим. Защото иначе на Джулая ще имаме една среща на космическата светлина с тъмнината в нас. А щом зърнем слънцето трябва и да му благодарим. Неговата енергия по правило влиза в тялото ни през гърлената чакра и щитовидната жлеза, откъдето започва да пречиства и зарежда всички други енергийни центрове и свързаните с тях органи и системи“, обясни още алтернативният лечител. Щом влезела светлината в нас тя ни правела по-здрави и ефирни.

Его

„Но всичко е в зависимост от отвореността на всеки към духовното и доколко голям е негативизмът му. Защото при един има его, при друг страхове, при трети потискан гняв“, добави бургазлията. Той предупреди, че Слънцето може да бъде и опасно. В миналото е било възможно, но днес то не бивало да се гледа директно и продължително, особено след 8,30 часа.

Още за лечебните енергии от Космоса четете в съботния брой (на 1 юли) на вестник „Телеграф“!