0

С ватбите на знаменитости винаги привличат вниманието със своя мащаб, лукс и невероятни разходи. В историята има няколко сватбени церемонии, които бяха запомнени не само с впечатляващи суми, но и с уникални събития и звездни гости.

Всяка от тези сватби не беше просто личен празник, а грандиозно шоу, което се обсъждаше по целия свят.

Сватбата на Майкъл Джордан и Ивет Прието

.

 .
gettyimages

Майкъл Джордан се ожени за кубинския модел Ивет Прието на 27 април 2013 г. Връзката им започна в нощен клуб в Маями през 2008 г., а на Коледа през 2011 г. се сгодиха. Сватбата беше пищно събитие, като разходите достигнаха 10 милиона долара. Тържествата се състояха на великолепни места и включваха изпълнения на известни артисти. Сред 300-те гости бяха спортни звезди като Скоти Пипън и Тайгър Уудс, което подчерта величието на събитието.

Сватбата на Ким Кардашиян и Кание Уест

gettyimages

На 24 май 2014 г. риалити звездата Ким Кардашиян и рапърът Кание Уест отпразнуваха една от най-известните сватби на своето време. Разходите за събитието достигнаха 30 милиона долара, включително празненства в различни градове. Първите събития се състояха в Париж, където се проведе вечеря във Версайския дворец, а основната церемония се проведе в средновековната крепост Форте ди Белведере във Флоренция. Италианският тенор Андреа Бочели пя на живо по време на сватбеното шествие. Сред 600-те гости бяха звезди от световна величина като Джон Леджънд и Алберт Елбаз.

Кралската сватба на принц Уилям и Кейт Мидълтън

gettyimages

На 29 април 2011 г. принц Уилям, наследникът на британския престол, се жени за Кейт Мидълтън. Тяхната сватба на стойност 34 милиона долара се превърна в събитие от световен мащаб. Церемонията се състоя в Уестминстърското абатство в Лондон, където много членове на кралското семейство преди това са се оженили. След това двойката се появи традиционно на балкона на Бъкингамския дворец и сподели публична целувка. Списъкът с гости включваше световни лидери и знаменитости, включително Дейвид Бекъм и Елтън Джон.

Сватбата на принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър

gettyimages

Сватбата на принц Чарлз и лейди Даяна Спенсър на 29 юли 1981 г. се превърна в едно от най-известните събития на 20 век. Тогава цената на сватбата достигна 48 милиона долара, което се равнява на около 156 милиона долара днес. Церемонията се състоя в катедралата "Св. Павел", която можеше да побере 3500 гости. Събитието беше излъчено по целия свят и беше гледано от около 750 милиона души.

Присъстваха членове на кралски семейства и известни политически фигури, което направи тази сватба не само лично, но и световно събитие.

Сватбата на шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян

gettyimages

Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, престолонаследникът на Абу Даби, проведе сватбата си през 1981 г. и това беше една от най-скъпите сватби в историята. Стойността ѝ се оценява на 100 милиона долара, а празненството продължи цял месец. Основната церемония се проведе в двореца Каср Ал-Мушриф в Абу Даби. Сватбата беше придружена от традиционни емирски ритуали, банкети и фойерверки. Сред гостите бяха членове на кралски семейства, политици и бизнесмени от цял ​​свят.

Сватбата на Анант Амбани и Радика Мърчант

gettyimages

Ананта Амбани, синът на индийския милиардер Мукеш Амбани и Радхика Мърчант отпразнуваха сватбата си, която стана най-скъпата в света, струвайки над 1 милиард долара. Тържества се проведоха на няколко емблематични места в Индия и в чужбина. Основната церемония се проведе в Jio World Center в Мумбай, докато предварителните събития се проведоха в резиденцията на Амбани.

Едноседмичният празник включваше традиционни индийски церемонии и изпълнения на международни звезди. На сватбата присъстваха бизнесмени, боливудски звезди и политически фигури.