0

С лужители на живописен парк в китайската провинция Хънан бяха принудени да признаят, че най-високият водопад в страната е получил помощ от водопроводна тръба поради липсата на валежи, предаде Ройтерс.

Видео от потребител на Доуин - китайската версия на ТикТок, разпространено и от медиите, показва как турист разкрива голяма тръба, вкопана на върха на най-стръмния водопад в страната - Юнтай, популярна атракция в живописния район на едноименната планина, съобщи БТА.

Клипът, който е споделен 48 000 пъти, отприщи порой от коментари в социалните мрежи. Това принуди служителите на парка да публикуват писмо, в което обвиняват сезонните фактори и признават за "малко подобрение по време на сухия сезон".

Те обясняват в акаунта си в социалната мрежа Вейбо, че целта на тази мярка е била да "обогати преживяването от посещението" и да гарантира, че "пътуването си е струвало" за хората, които са изминали дълъг път.

Китайските нетизени (интернет граждани) не пропуснаха да изразят възмущението си от разкритието. 

"Основното е, че водопроводната тръба е толкова грубо монтирана, други поне прикриват подобни неща по превъзходен начин", пише потребител на Вейбо.

"Предприетата мярка не се съобразява нито с природните закони, нито с посетителите", отбелязва друг нетизен. 

Някои потребители са по-благосклонни към използването на тръбата, казвайки, че "това е по-добро решение, отколкото да не се вижда никаква вода" или че става въпрос за "добросъвестно усилие за поддържане на пейзажа в живописната местност през сухите периоди".

Служителите на парка описват 314-метровия водопад като най-високия в Азия.

През 2023 г. живописният район на планината Юнтай е бил посетен над седем милиона пъти, според местните туристически власти.