0

В ълнението около празничния месец декември се покачва с всеки изминал ден, а в мислите на дамите възникват основните два въпроса - каква да бъде трапезата и, разбира се, как ще изглежда изборът им на тоалет… За да сте безупречни в изпълнението, нашият съвет е да се разходите по магазините възможно най-скоро - от една страна, за да имате достатъчно време, избирайки официалните си дрехи, от друга - за да не оставяте покупките за последния момент, когато липсват модели и размери. 

През 2022 г. дизайнерите определено са развихрили въображението си така, че да сте забележими! Сред находките се нареждат рокли с тюл и дантела, гащеризони, ризи и поли, подчертани от допълнителен блясък. 

Извивки

Дамите, които притежават красиви тела, определено ще извадят късмет - на мода са силно вталените тоалети, неоставащи много на въображението. Рисувайки пищните ви форми, роклите ще провокират интерес, а това се дължи на следващите две линии - дълбоко деколте или минидължина. Фаворит са моделите с тънки презрамки и цепка. Дори през студените месеци те могат да изглеждат ефектно, когато към тях добавите красиво палто например. Елегантна остава тъмната палитра. Търсени са още цветовете в топлата кафява гама, както и няколко нюанса на розово. Елементите са метални или пък от тюл и дантела, ако самата рокля не ги включва в изработката си. За по-дръзките дами има предложения загатващи за няколко материала, както и мъниста, камъни, перли, брокат… Дори накуп, подбрани и позиционирани те могат да създадат “уоу визия”. 

Шик

Ако не сте почитатели на роклите, то вашият избор категорично е риза и пола. Ще изглеждате зашеметяващо, избирайки подходящите размери. 

За да сте в крак с модата, горната част трябва да има широки ръкави. Разновидностите на яка са десетки, затова изберете този модел, който отговоря на личните ви предпочитания за вкус и стил. Ако ризата е изчистена, полата трябва да е една идея по-шик. Или обратното. На мода са моделите, които са декорирани с брокат или мъниста, както и тези, които комбинират няколко елемента. Дантелата и тук не отстъпва първото място, като “сребърната стълба” е заета от полите с тюл, най-често разположен в долната крайна част. 

Вариант за дамите са официалните гащеризони, някои от които наподобяват рокли - отзад са панталони, отпред поли. Тази година дизайнерите залагат на падналото рамо - закачливо, но и елегантно. 

Не забравяйте обаче - каквато и визия да изберете за празника, от ключово значение са бижутата и широките усмивки! Само с тях ще заблестите! 

Обемните бижута са най-търсени

Казват, че всяко ново нещо е добре забравено старо - и вероятно е така! На улицата и модния подиум хит са обемните бижута, украсени с камъни, златисти или сребристи елементи, дуо изработка и пр. Ако сте заложили на тоалет с дълбоко деколте, не пропускайте празничната огърлица. Ако косата ви е вързана - каквато е тенденцията през тази година, изберете пищни обеци. Римските гривни отиват на почти всяка визия, подобно на пръстените - по 3-4 на пръст. Важно е да съчетаете бижутата с тоалета, както и с аксесоарите. Не допускайте да сте със златно колие и сребърна катарама на чантата, въпреки че от години насам дизайнерските визии съчетават и двете, то коледните празници и предстоящата Нова година заслужават своето внимание към детайла.