0

Д а започнем с цената - 2 милиона паунда. Тоест приблизително 2,3 милиона евро. Толкова много е тази древна ловна хижа, скътана в провинцията на Съсекс. Високата стойност се оправдава от миналото на сградата и имената на онези, които са живели там пред далечната 1500 година. 

Хенри VIII - един от най-известните крале в историята на Обединеното кралство, основателят на Англиканската църква, родена след разцеплението от католическата църква Църквата на Рим, този, който има шест жени и екзекутира две от тях. Включително известната Ан Болейн, придворна прислужница на първата му съпруга Катерина Арагонска, в която кралят се влюбва и преди всичко вижда в нея възможността да има мъжки наследник, нещо, което не успява да постигне с първата си жена, която му ражда „само“ една дъщеря - бъдещата кралица Мария I на Англия. 

Е, именно в тази резиденция, която сега се продава, кралят е ухажвал Ан Болейн. Замък от 1480 г. в красивото село Хартфийлд, използван от Хенри VIII като ловна хижа. Всъщност Ан Болейн е живяла със семейството си недалеч в замъка Хевър.

Замъкът обаче не носи късмет на двойката! Хенри VIII се жени за Ан Болейн, след като бракът му с Катрин, който е анулиран, но не се сдоби с така желания син и три години след сватбата съпругата на краля бе призната за виновна за за предателство, прелюбодеяние и кръвосмешение с брат си и осъдена на смърт. Ан Болейн е първата обезглавена кралица в историята. 

Сега замъкът Болброук не е това, което е бил по времето на Хенри VIII, а престижно жилище с 4 спални, 3 бани, 4 всекидневни и това не е всичко. Замъкът предоставя на собствениците си градина и парк, като живописното село Хартфийлд, което е известно с това, че наблизо се намира “100-акровата гора” от историите за Мечо Пух. 

С течение на времето имотът е разширен с нови сгради и днес заема над 300 квадратни метра. На приземния етаж се намира голяма всекидневна със сводест таван и открити греди, както и зидана камина, която е втората по големина в цялото обединено кралство.

Големи френски прозорци водят навън и към градините. Също така на приземния етаж има кабинет и стая за игри, две двойни спални и две бани, както и кухня.

Арка води до историческата част на сградата, където има трапезария и стълбище, което води до горните нива и стаите, разположени в двете високи осмоъгълни тухлени кули. Там се поместват още две спални, до които се стига по вита дъбова стълба.