0

А мериканец от Мисисипи твърди, че домашният котарак е предотвратил обир в жилището и вероятно е спасил живота му, предаде Асошиейтед прес.

Нареченото Бандит, 9-килограмово животно, живее с пенсионера Фред Евърит в Белдън, предградие на Тюпълоу. Двама души се опитали да проникнат в дома им миналата седмица, но котаракът направил всичко по силите си, за да предупреди стопанина за опасността. Това разказва той пред местния в. "Нортийст Мисисипи джърнъл".

"Чувате за кучета-пазачи, но това е котарак-пазач", хвали домашния си любимец Евърит, който е на 68 години.

Опитът за обир е извършен между 2:30 и 3:00 часа сутринта на 25 юли, разказа той. Мъжът първо се събудил от мяукането на Бандит в кухнята. След това животното се втурнало в спалнята, скочило на леглото и започнало да дърпа завивката и ръцете  на Евърит. Американецът вече знаел, че нещо не е наред. Станал, за да разбере причината за поведението на Бандит и открил двама мъже пред задната врата на дома си. Единият имал пистолет, а другият използвал лост, за да отвори вратата. 

Когато извадил пистолет и се върнал в кухнята, потенциалните натрапници вече били избягали. Евърит казва пред вестника, че не е викал полиция и че без Бандит ситуацията е щяла да бъде различна. 

„Слава Богу, не се стигна до конфронтация. Но мисля, че е само заради котарака“, споделя Евърит, цитиран от БТА.

Възрастният мъж осиновил спасителя си Бандит преди четири години от приют за бездомни животни.