0

С игурно всички знаят историята за филмовия герой Тарзан. Но малцина са чували, че киногероят си има има прототип.

Хо Ван Ланг и баща му оцеляват сами в продължение на четири десетилетия във виетнамската пустош, далеч от цивилизацията и модерния начин на живот. Те избират да живеят в джунглата, след като бягат от жестокостите на войната във Виетнам, когато Ланг бил още бебе.

По време на войната американска бомба пада върху къщата им и убива майка му, двамата му братя и сестра му.

Наричат Хо ван Ланг "истинският Тарзан", след като е оцелял в джунглата повече от 40 години, Той, заедно с баща си, прекарва 41 години в горите на Тай Тра в област Куанг Нгай, учейки се да ловува, да се подслонява на сигурно място и да се защитава от зверовете.

Двамата оцеляват благодарение на плодове и маниока от гората и отглеждане на царевица, а диетата им често включвала плъхове, змии, гущери, маймуни и мед.

Те носели наметала, направени от дървесна кора и живеели в дървена колиба, която издигнали на пет метра над земята.

Баща му се страхувал от живота сред хората, защото не вярвал, че войната е свършила, и дори когато те били намерени и върнати обратно в цивилизацията, той искал да се върне в джунглата.

От малък Ланг прекарва дните си сред растения и животни в района на провинция Куанг Нгай.

Това, което най-много шокира медиите в историята на този истински Тарзан е фактът, че той доскоро не знаеше за съществуването на жените. Както казва, баща му никога не му е обяснявал, че има два пола, така че за първи път видял жена, когато пристигнал в малко населено място. Бил виждал през живота си само петима души досега, но винаги бягал и се криел от тях, защото не познавал „човека“ като вид живо същество.

Липсата на социални умения е една от най-големите пречки, с които Ланг се бори в продължение на осем години след пристигането си в цивилизацията през 2013 г. Баща му го описва като бебе, затворено в тялото на мъж, защото не разбира концепцията за живот в нормален свят.

„Той не прави разлика между добро и лошо поведение, не знае нищо за живота. Израснал е в дивата природа. Все още не разбира разликата между мъжкия и женския пол и няма сексуални нужди. Той никога не ги е имал, той не знае за това", разказва баща му, цитиран от Daily Mail.

За съжаление, през ноември 2021 г. „Тарзан“ си отива от този свят от рак на черния дроб на 52-годишна възраст, след като се сблъска с „фаталните последици“ на съвременния живот -  след като започнал да яде преработени храни и понякога да пие алкохол.

"Той беше най-очарователният човек, когото някога съм срещал. Исках да науча нещо ново за оцеляването в джунглата, така че Ланг ме заведе в хижата, където живееше 40 години. Докато оцелявахме в джунглата, всичко, което правех за часове, той можеше да свърши за секунди. Беше малко дете с умения на супермен", разказва Алваро - човекът, който направи документален филм за един истински Тарзан.

*Източник: Zena, Daily Mail