0

У нас модата на силиконовия бюст може и все още да е актуална, но зад Океана и в Западната част от Стария континент популярност набира нова и далеч по-щадяща здравето пластична операция, носеща разговорното име Internals Bra или "вътрешен сутиен".

Тя стана особено популярна напоследък, след като редица популярни инфлуенсърки признаха, че са възползвали от нея и показаха завиден краен резултат от процедурата.

Дамите смело демонстрираха сексапилен бюст с естествена младежка визия, разкривайки, че за разлика от при стандартното поставяне на силикон, болките сега са отшумели много по-бързо - от 45 минути до час.

Какво обаче представлява Internals Bra?

В същността си, операцията се състои от имплантирането на извити силиконови подплънки под кожата, но над мастната тъкан на гърдите. Те се поставят от двете страни на ребрата с метални пирони, като реално по този начин поддържат бюста стегнат през цялото време.

В интерес на истината, поставянето на "вътрешен сутиен" не е новост в пластичната хирургия, като се практикува често след отстраняване на доброкачествени и злокачествени образувания или при жени с твърде голям бюст.

След появата й през 2014 година обaче, процедурата първоначално не бе одобрена от здравните власти в Америка и Европа, нещо, което се случи по-късно, след проведени клинични изследвания.

Какъв е ефектът?

Специалисти уточняват, че имплантът визуално напомня на чашки на стандартен сутиен, но изрязани наполовина. Ефектът не е вечен, но със сигурност трае дълги години и макар да се счита, че след поставянето му са нужни до 24 месеца, за да се изгради около него здрава вътрешна тъкан, то дори и без носене на сутиен, гърдите изглеждат впечатляващо (като с push-up bra).

Разбира се, в началото след операцията е нужен пристягащ такъв и да не се вдига нищо тежко, докато мускулите привикнат с новото вътрешно предизвикателство.

*Източник: VESTI.bg