0

Е кстрасенс, известен като „Живият Нострадамус“, предупреди, че лабораториите за изкуствен интелект могат да станат източника на следващата голяма пандемия.

Атос Саломе си спечели псевдонима, след като, по негови думи, предсказал коронавируса, смъртта на кралица Елизабет II и др.

Сега той предупреди, че изкуственият интелект може да причини повече вреда, отколкото полза. Той каза пред Daily Star: „Въпреки че изкуственият интелект може да помогне в различни аспекти на човешкия живот, то той има и разрушителен потенциал. Бъдещите епидемии и пандемии може да не са природни явления, а по-скоро синтетични творения от лаборатории. Това сливане между биология и технология предполага сценарий, при който могат да бъдат разработени изкуствени вируси, независимо дали за лечение на съществуващи заболявания или, парадоксално, за създаване на нови заболявания“.

Саломе прогнозира, че 2024 г. ще видим „нова глава в човешката история“, въпреки че малко от неговите пророчества за тази година звучат положително. Тревожно е, че преди това той каза, че изкуственият интелект може да се „събуди“ тази година.