0

С ексът се оказа по-ефективен и от Сънчо!

„Може да бъде много разстройващо и разочароващо за една партньорка, когато мъжът бърза да се отвърне от нея след това, което се надяваме да е било много близко, интимно преживяване“, обясни сексологът Селина Нгуен.

Това обаче не означава, че мъжете се нуждаят само от секс от вас и предпочитат да сънуват вместо да водят среднощни разговори с любимата.

Независимо от пола, след оргазъм в кръвта навлиза цял коктейл от химикали. Въпреки това, особено при мъжете, пролактинът е този, който причинява сънливост, особено след секс.

„Дори да сравним секса с партньор с мастурбацията, мъжкото тяло по правило отделя около четири пъти повече пролактин, който е невротрансмитер, който ни помага да заспим“, подчертава експертът.

Според експерта това се случва в резултат на еволюцията: мъжете се нуждаят от повече време, за да се възстановят, преди да опитат отново.

„Ето защо мъжете заспиват, а жените произвеждат повече от хормона окситоцин, който насърчава прегръдките и желанието за усещане на близост и по-тясна връзка с партньора на емоционално и психическо ниво“, допълни сексологът.

За да избегнете недоразумения и обиди, можете да опитате да преместите секса от спалнята на друго място, където няма предпоставки да заспите. Навикът да ходите заедно под душа или да експериментирате със светлина също може да помогне - може би при ярко осветление мъжът няма да му се спи толкова.

*Източник: nypost.com