0

Д ълго подигравана за своята колосална цена обществена тоалетна официално работи. Тя е оценена на 1,7 милиона долара, равняващи се в момента на 3,2 милиона лева.

Скъпарският клозет е единствен за обществено ползване в квартал „Нои Вали“ на Сан Франциско, прeдава USA Today. Тоалетната е специално проектирана за градски парк и е модулно сглобена.

МИРИШЕ НА ЛУКС: Деси Слава се пусна от ВИП клозет! (СНИМКИ)

Кенефът трябвало да бъде платен от общинския бюджет на Сан Франциско. Нищо не издава, че струва толкова много пари на данъкоплатците, които повдигат въпроса мивка от злато и италиански мрамор ли има вътре?

При стартирането на строежа през 2022 г. тръгват критики и подигравки за умопомрачителната цена. Малко по-късно проектът е замразен, поради липса на средства. 

ГНУСНО: Телефонът ни е по-мръсен от тоалетната!

Миналата година комедиантът Бил Махер нарече Сан Франциско „Световна столица на изпражненията“ и оплю администрацията на града, че „изсмуква парите на Америка“, необходими за далеч по-важни проекти.

След като две компании дариха оборудване и пари на обща стойност 425 000 долара за въпросната тоалетна, тя е окончателно завършена и отворена за ползване. В крайна сметка управата на Сан Франциско харчи само 200 000 долара от първоначално планираните 1,7 милиона долара.