0

Ф луоресцентно зелена течност, извираща от шахти в Ню Йорк, пощури феновете на конспиративни теории. 

Мистериозната зелена „слуз“ беше уловена на видео, което показва как зловещата течност бълбука от шахти и канали в Манхатън близо до Световния търговски център. Кадрите са заснети от Даниел Пантело, който публикува снимките в X , бивш Twitter, и предизвика буря от коментари в социалните медии.

Много от феновете сравняват гледката със сцена от “Костенурките нинджа”, а други излязоха със собствени теории. Според някои от тях елитният нюйоркски квартал се е превърнал в Готъм сити - градът на Батман. Според други гигантските костенурки нинджа и треньорът им по бойни изкуства плъхът Сплинтър скоро ще се появят на повърхността. 

Оказа се, че явлението си има просто обяснение - слузта се оказа вода примесена със зелена боя. „Водопроводчиците често използват безвредна флуоресцентна зелена боя, за да открият течове във водопроводните и канализационните системи на града “, се казва съобщение на властите.

Въпреки това авторът на видеото е на друго мнение: „Противно на съобщенията на властите, мисля, че тази слуз е радиоактивна утайка. Източник? Божествена интуиция“, заяви той в последваща публикация.