1

О ще непръкнало се, гражданското сдружение на бившия главен прокурор Иван Гешев, вече разделя семейства.

Щерката – при Бойко Борисов, бащата – при Иван Гешев, с такива противопоставяния явно започва живота си формацията „Справедливост за България“ с лидер бившия главен прокурор.

ВЛЯ СЕ В ПОЛИТИКАТА: Иван Гешев учредява гражданско движение (ВИДЕО)

За оформилата се идеологическа битка стана ясно от публикация на Деница Сачева – СДС кадър, в момента едно от остриетата на ГЕРБ. В неин пост във Facebook се казва, че баща й Евгений Сачев e влязъл в отбора на врага на партийния й лидер Бойко Борисов - Иван Гешев, но също така, че всеки има право на свободен избор.

„Всеки гражданин на Републиката, в това число и баща ми, е свободен да избира на кого да симпатизира политически. Да, разбрах от медиите, че е влязъл в сдружението на г-н Гешев. За мен в това няма сензация, няма скрити връзки или зависимости. Това се нарича свободен избор. Нито той, нито аз някога сме влияели на решенията на другия. Личният избор носи и лична отговорност. Моят избор е ясен и няма да се промени. За неговия – пожелавам му здраве!", написа щерката.

Баща й не веднъж е декларирал публично одобрението си към политики на Борисов и хората му, а дали след решението му да се присъедини към Гешев между двамата ще хвърчат искри - времето ще покаже.