0

П одробностите за трагедията в Нови Сад, при която съпрузи скочиха от блок в града, след като убиха децата си, разтърсиха Сърбия.

ЗЛОВЕЩО: Сектанти убиха двете си деца и скочиха от покрива! (СНИМКИ)

Познанията на обществото за сектите често са смущаващи, а небезизвестната "Черна роза" се свързва в истории с ритуални убийства и самоубийства при съседите.

Обикновено в местните медии се съобщава, че повечето от членовете му завършват трагично.

Сектата „Черна роза“ е прословута в Сърбия, като свидетел на дейността ѝ казва, че най-опасни са фанатиците от т. нар „втори етаж“.

Членът 

Александър Стричевич е само на 12 години, когато губи сестра си. Поради това той се затваря в себе си и по-късно става член на сектата "Черна роза".

Александър Стричевич - бивш член на сектата "Черна роза"

 Александър Стричевич - бивш член на сектата "Черна роза"
Screenshot/KURIR TELEVIZIJA

Той преминава през изключително брутално преживяване, което нормален ум не може дори да си представи, но успява да се пребори.

Пред местна телевизия той разказа подробно как изглежда и каква всъщност е структурата на прословутата секта.

“Има хора, които са на върха. Тези хора изобщо не се интересуват от тези на дъното. За тях те са армия, която ще направи всичко за своите духовни водачи. В средата са най-опасните хора, които всъщност са фанатици и контролират всички нас, които сме в дъното на тази пирамида. 

Целта на всичко това са парите в известен смисъл. Идеята е да се убедят хората на дъното да се откажат от нещо свое, за да могат да се присъединят към братството, но всъщност става въпрос за обогатяване на индивида на върха. 

В този момент нямах пари, но от мен се изискваше лоялност - каза Стричевич и добави: “Никой от нас не знае кой всъщност е на върха на тази пирамида. Можем да „издрапаме“ най-много до средата. Финансиране има от всички страни, и отвън, и в самата Сърбия. Има хора, които са на властови позиции в политиката, обществения живот, науката и здравеопазването. Това е огромна мрежа".

Сектологът

Сектологът Димитрие Пастуович  дава допълнителна информация как функционират сектите при съседите. Споделя, че не може да назове дори приблизителния брой на такива групи, които действат по най-опасния начин и които са изключително много в страната.

Сектологът Димитрие Пастуович

 Сектологът Димитрие Пастуович
Screenshot/KURIR TELEVIIZIJA

Той казва: „ Мащабните сектантски групи отстъпиха място на манипулативни личности , които тровят хората. Всичко, което се случи сега, е следствие и трябва да лекуваме причината. Деца и възрастни си пълнят главите с разни божества, които не съществуват, сатанизъм, опакован в целофан. 

Има много такива хора, много гостуват в медиите, разни магьосници, изключително опасни, всички поставени под прикритието на разговори за любов и разбиране. Преди ги пускаха от лудницата за уикенда, сега ги пускат пред медиите".

Както той обяснява, такива хора действат по най-културния начин, те предоставят на хората информация, която всъщност не е базирана на наука, религия или духовност, и както той казва, хората с нарцистично разстройство на личността стоят най-вече зад това: “Те тълкуват Библията по свой собствен начин и с помощта на онези истории, които са разрушителни за човешкия ум, "лекуват" разочарованията и пълнят портфейлите си”.

Тъй като в Сърбия сектите са предимно теми табу и се обсъждат, само когато се случи нещо ужасно, хората като цяло не са достатъчно информирани за дейността им. Дори и днес "Черна роза" се смята за една от най-опасните, особено след като много експерти от по-рано предупреждават, че тя е свързана с ритуални убийства и самоубийства, като този случай, става ясно от думите на сектолога.

Пастуович обаче твърди, че "Черна роза" е най-популярното име.

“Сатанизмът е представен в тази секта, както е представен във всяка друга сатанистка група. Самата "Черна роза" като група вече не съществува, сега те действат чрез, както ги нарекох, манипулативни лица и набират жертви чрез интернет, в момента това е най-опасният инструмент - казва Пастуович и добавя, че няма начин да разпознаете някого, че членува в ​​секта, такива хора вървят в крак с обществото и трудно се разпознават.

*Източник: Kurir