0

И сторията познава няколко известни личности, които притежават интересен феномен - дарбата да виждат в бъдещето. Те са давали съвети на владетелите, помагайки им да взимат правилните решения. Някои смятат, че това не е проницателност, а проява на мощна аналитична способност. Дискусиите по тази тема могат да продължат безкрайно, затова всеки сам трябва да прецени на какво да вярва. А ние ще ви потопим в света на африканския предсказател Сегулам Матакуле, който е съветник на президента на Ботсвана.

Предсказателят повече от 30 години служи на лидерите на страната благодарение на необичайната си дарба да предвижда бъдещето. Според него това не изисква никакви лекарства или отвари, той просто заспива и получава информация от висши духове. Твърди, че това не са хора, нито богове или извънземни, а духове - различен тип живот или, както още го нарича - чиста космическа енергия.

Откъде Матакуле притежава този странен и рядък дар? Самият той споделя, че го е наследил от баща си, който е бил шаман и е описал до точност деня на смъртта си. Дарът, който мъжът твърди, че притежава, му дава възможност да напуска тялото си, да пътува във времето и да вижда в бъдещето.

Успехът му има достатъчно потвърждения - например не толкова отдавна прогнозата му за нападение от радикали над жилищен блок в един от градовете на страната му действително се сбъднала.

В младостта си той все още не е имал власт над картините на времето, които му се появявали пред погледа, но сега той е развил контрол над „пътешествията“ дори за години и векове напред, твърдейки, че е стигал до 26-и век сл. Хр. Какво е видял Сегулам Матакуле толкова далеч в бъдещето?

По думите му африканските държави дотогава ще са се превърнали в обединена и силна единна държава, надминаваща в много отношения страните от Азия, Америка и Европа, достигайки до мощен икономически подем.

Смразяващо е обаче описанието на Матакуле за 26-и век. На цялата планета почти няма да са останали хора. Навсякъде ще има само роботи, механизми и невроботи. Бежанци от напредналите страни на света ще се стичат към Африка на тълпи поради различни бедствия, главно от Европа, писа woman.bg. Мнозина ще започнат да напускат южните райони и ще се отправят към северните ширини на континента.

На планетата ще „царуват металът и камъните, само рядко ехо от миналия жив свят ще ехти в това празно пространство“, казва пророкът. Ще се строят промишлени предприятия и фабрики, където ще кипи производство на изкуствен интелект и роботи без участието на човешка ръка. Няма да има и следа от гори и пустини, ливади и прерии - всичко ще бъде погълнато от огромния метрополис, дори и неговите бивши създатели - хората. Дори в дълбините на океана почти няма да е останало живо създание.

Когато Матакуле за първи път разкрива своите видения за далечното бъдеще на другите, никой не му повярвал. Хората се изплашили и започнали да твърдят, че това е просто време, когато цялото човечество ще тръгне да търси нови светове в безкрайната Вселена, а планетата ни ще се окаже празна, тъй като земляните щели да бъдат заети да откриват други светове.

Това, което е по-важно за Матакуле обаче, е чрез виденията си за предстоящите катаклизми да остави предупредително послание за бъдещите поколения.