0

Г овори се, че много призраци живеят в сградата „Дакота“ в Ню Йорк, включително призракът на плачещо момиче, но също и духът на Джон Ленън, който е бил убит там.

Мнозина твърдят, че са видели призрака му да се разхожда там, където е бил прострелян близо до входа на сградата. В сърцето на оживения Ню Йорк се намира легендарната сграда Dakota Building, която пленява жителите на града повече от век.

Въпреки че този архитектурен скъпоценен камък е известен със своето интригуващо минало, трайната мистерия на Плачещото момиче наскоро разпали любопитство и спекулации сред жителите и посетителите.

Построена в края на 19-ти век, тази великолепна сграда е била удобен дом за кратък престой за видни фигури през цялата история, включително музиканти, актьори и художници.

Джон Ленън е убит пред входа на тази сграда през 1980 г. Някои жители твърдят, че призракът му все още обикаля територията.

Един жител дори сподели, че се прибрал една вечер и видял Джон Ленън да свири на пианото си. Когато Ленън беше жив, той също е твърдял, че е виждал призраци в сградата. Ленън казва, че няколко пъти е виждал призрак на момиче, плачещо в коридора. Същото потвърди и Йоко Оно, която живееше с него. Самата сграда е построена през 1880 г. и е един от най-ранните жилищни комплекси в района.

Строителни работници, които са работили по сградата през 60-те години на миналия век, разказват, че понякога са виждали призрачна фигура с тяло на мъж и лице на младо момче да се скита из територията. Дори сега някои казват, че понякога виждат призрачен образ на младо момиче, стоящо до прозорците.

Твърди се, че плачещото момиче е духът на момиче, живяло в „Дакота“ преди много години. Според легендата тя била красива и богата девойка, която живеела в един от апартаментите на горните етажи. Тя е била омъжена за богат бизнесмен, който работил постоянно, оставяйки я сама в апартамента за дълго време.

С течение на времето тя става все по-самотна и изолирана и започва да страда от тежка депресия. Един ден решила, че не издържа повече и се хвърлила през прозореца на апартамента си. Съпругът й е бил съсипан от самоубийството и никога не се възстановил напълно. Не след дълго след смъртта й, в „Дакота“ започват да се случват странни неща.

Жителите съобщават, че чуват странни звуци, като звук от плач, идващи от горните етажи. Някои твърдят, че са видели призрачната фигура на момиче да се скита из залите с изкривено от мъка лице. С течение на времето легендата за плачещото момиче се превърща в една от най-известните истории за призраци в Ню Йорк.

В опитите да се открие самоличността и произхода на плачещото момиче се появяват множество теории. Докато някои приписват феномена на градските легенди и колективното въображение, други приемат възможността за свръхестествени същества и неспокойни духове.

Въпреки множеството теории, самоличността на плачещото момиче остава загадка. Съществува ли тя като призрак, завинаги в капана в апартаментите „Дакота“ или все още е плод на колективното въображение? Независимо дали се корени в свръхестествени явления, исторически трагедии или психологически фактори, нейното присъствие е оставило незаличима следа върху репутацията на сградата.