0

Д еветнадесет души бяха свалени от самолет на EasyJet, летящ за Обединеното кралство, защото бил „твърде тежък за излитане“.

Полетът от летище Аресифе на Канарските острови трябвало да излети в 21:45 ч. в сряда, 5 юли, но бил отложен поради опасения, че пътниците много тежат, а метеорологичните условия били неблагоприятни.

Пътуващите трябвало да кацнат на летище "Джон Ленън" в Ливърпул до 23:24 ч., но екипажът на полета помолил "до 20 пътници" да "изберат да не летят".

Във видео, споделено от пътник в Liverpool Echo, пилотът може да бъде чут да казва, че трябва част от пасажерите да напуснат.

Той казва: „Благодаря ви, че дойдохте днес. Тъй като сте толкова много, тежите и някой трябва да слезе.“

На всичкото отгоре, по думите на пилота, вятърът бил лош, температурата била много висока, а пасажерите натежавали.

„С безопасността като наш приоритет номер едно, няма начин, при настоящите условия да вдигнем този самолет във въздуха“, допълнил още той.

Накрая пилотът отправя молба: „Ако е възможно, бих искал да помоля до 20 доброволци да изберат да не летят до Ливърпул тази вечер. Ако някой иска да стане доброволец, ще има стимул. Той е до 500 евро на пътник“.

Въпреки немалката сума, хората са били чути да мърморят: „Искам да се прибера вкъщи тази вечер“ и недоволно клатели глави, свидетелстват присъствали на борда.

Говорител на ЕasyJet е подал следната информация: „EasyJet може да потвърди, че 19 пътници на полет EZY3364 от Лансароте до Ливърпул в сряда са се съгласили да пътуват с по-късен полет. Това е рутинно оперативно решение при тези обстоятелства и има ограничения за теглото за всички авиокомпании от съображения за безопасност.".

Както се казва -  всичко е добре, когато свърши добре.