0

Н ово проучване разкрива кои са най-скъпите за живеене градове в света за 2024 г. То е направено от Mercer Cost of Living Survey, съобщава CNN.

Има много фактори, които оказват влияние върху крайния резултат, като цената на имотите несъмнено е на първо място от тях.

IStock

За поредна година Хонконг (горе) е на върха на класацията, след като през 2022  и 2023 г.  оглавяваше лидерството. Азиатският град е следван от Сингапур (долу).

IStock

Голяма част от останалите в Топ 10 са четири швейцарски града. Цюрих (долу), Женева, Базел и Берн са съответно заемат трето, четвърто, пето и шесто място.

IStock

Изследването проучва общо 226 града, сравнявайки освен цените на жилищата и всичко свързано с транспорт, храна, дрехи, домакински стоки и развлечения.

Най-скъпият град в САЩ е Ню Йорк, заемайки 7-мо място, докато столицата на Великобритания - Лондон (долу) се класира на 8-ма позиция, след като миналата година бе на 17-то място.

IStock

Предпоследен в Топ 10 е град Насау (долу), намиращ се на Бахамските острови.

IStock

Класацията завършва Лос Анджелис.

IStock

Според проучването скъпите жилищни пазари и увеличените разходи за транспорт, стоки и услуги са сред причините, поради които разходите за живот в градовете с най-висок клас са особено високи.

1. Хонконг (Китай)

2. Сингапур

3. Цюрих (Швейцария)

4. Женева (Швейцария)

5. Базел (Швейцария)

6. Берн (Швейцария)

7. Ню Йорк (САЩ)

8. Лондон (Обединеното кралство)

9. Насау (Бахамите)

10. Лос Анджелис (САЩ)