0

Т оп 5 на най-скъпите хотелски стаи в Европа ще ви изуми в буквалния смисъл на думата и ще предизвика у вас световъртеж със сумите, които се оказва, че броят баровци само за една нощувка.

Първо място в класацията заема хотел President Willson в Женева. Кралският пентхаус суит струва скромните 80 000 долара на вече. Апартаментът, който е много добре познат на всякакви кралски особи, лидери на свободния свят и знаменитости, има защитени от куршуми прозорци. Освен, че е най-скъпият в Европа, той е и най-големият на континента с обща площ от 1800 квадратни метра. Има 12 спални.

Следващият в топ класацията е Four Seasons на Босфора в близкия Истанбул. Хотелът се намира в исторически дворец, като част от него е музей, а другата част от двореца е Кемпински. Апартаментът Атик Паша Суит включва личен хамам и заема повече от половината от втория етаж на хотела. Прозорците са от тавана до пода и има слух, че те също като в Женева са защитени от куршуми. Нощувката в този разкошен апартамент е 33 000 долара.

На трето място е хотел Majestic в Кан, който се намира на известния булевард Croisette с гледка към Лазурния бряг. Оборудван с подгряван басейн с дължина 3,5 квадратни метра, а апартаментът е с приблизителна площ от 149 квадратни метра. Предлага един от най-добрите изгледи към залива на морския фрински град. Една нощ там ще ви струва 33 000 долара.

Номер четири е Hotel Corinthia в Лондон. Двуетажният пентхаус разполага с 465 квадратни метра и включва 13 различни стаи. Освен мраморното си входно фоайе и невероятния хол, едно от най-големите предимства на този апартамент е феноменалната му спалня, което е около 70 квадратни метра и тераса, която предлага 180 градусова гледка към Биг Бен. За една нощувка там може да очаквате да платите 22 000 паунда.

Хотел Martinez, който е отново в Кан заема петото място по скъпотия. Той се намира на феноменално място, със спиращи дъха гледки, особено ако имате стая, която е с изглед към морето. Той е част от Unbound веригата на Hyatt, което е най-високият им клас. Хотелът е построен през 1929 година. Той разполага с 410 стаи и е проектиран от Пиер Ив Рошон. Вдъхновен е от морската атмосфера. Двата свързани пентхаус апартамента на седмия етаж, наречени на френската актриса Изабел Юпер и генералния делегат на канския филмов фестивал Тиери Фермо, са сред най-големите апартаменти в Европа с обща площ около 1400 квадратни метра. Стаите предлагат изглед на 180 градуса към залива на Кан. Цените за тези стаи варират от 16 000 до 54 000 евро по време на канския фестивал.

@alex_kovatchev_idea Космически места, които спират дъха и разбира се изискват космически бюджет! Важното е, че със силата на социалните мрежи всеки може да се докосне до тях, макар и само онлайн. 😀💫 Все пак не мога да не ви попитам - коя от стаите е вашият номер 1? #алексковачев #интериор #интериорендизайн #хотели #хотеливевропа ♬ original sound - Alex Kovatchev IDEA