0

Ж енска барибала (американска черна мечка), която е била забелязана в парка Disney World в Орландо, град в югоизточната част на САЩ, е предизвикала временното затваряне на поне 10 туристически атракции в увеселителния парк в понеделник, преди да бъде заловена, съобщиха представители на Агенцията за флората и фауната на Флорида, информира АФП.

Биолози и агенти на Комисията за опазване на рибната и дивата флора и фауна във Флорида (FWC) "безопасно заловиха възрастната мечка", която се намираше на дърво в тематичния парк "Дисниленд", се казва в изявление на FWC.

Според местната телевизия Fox 35 временно са били затворени 15 атракциона, включително тематичните пространства "Къщата на духовете" и "Карибски пирати". "В повечето случаи е за предпочитане да се спазва дистанция от мечките и те да се оставят да си отидат сами, но в тази ситуация служителите заловиха животното, за да го прехвърлят извън парка" в район на националната гора Окала, обясниха представители на FWC.

Все още не са известни подробности за това как мечката е успяла да влезе в увеселителния парк. "През есента мечките са по-активни в търсенето на храна, за да съхранят запасите си от мазнини за зимата. Тази женска мечка вероятно се е движила из парка в търсене на храна", заявиха от FWC, предаде БГНЕС.

По отношение на броя на туристите, които приема всяка година, Disney World представлява един от "икономическите бели дробове" на Флорида и се простира на почти 11 000 хектара - площ, по-голяма от тази на Париж.