0

В Рим отвориха за туристи мястото, на което се предполага, че е убит Юлий Цезар на площад Торе Аржентина. Там се намират четири храма от 3 век пр.н.е. и останки от театъра на Помпей. Според легендата именно там през 44 г. пр.н.е. заговорниците нападнали Цезар, а той произнесъл репликата „И ти ли, Бруте“.

Досега тези старини можеха да се видят само отдалече, тъй като руините се намират по нивото на улицата, която сега се простира там, пише The Guardian.

Храмовият комплекс и театърът на Помпей са открити през 1927 г. по време на строителни работи във Вечния град. С течение на времето мястото станало проблемно за римляните, тъй като станало дом на множество бездомни котки. През 90-те години там е открито място за писаните, тъй като някои от тях били ранени и страдали от различни здравословни проблеми. Сега туристите не само ще се наслаждават на древните руини, но ще бъдат съпроводени по маршрута от местните котки.

Наскоро пък властите в Рим съобщиха, че жена е открила съкровище от времето на викингите, докато почиствала дома на родителите си.