0

К олкото различни са културите по света, толкова разнообразни са ястията, които хората приготвят. Месата от различни животни, насекоми и морски създания са само част от продуктите, които се използват за специални рецепти.

Но кои са най-странните неща, считани за деликатеси в различни точки на планетата, вижте:

В Китай ядат яйца, които са стари. С времето жълтъкът им става зелен на цвят, а консистенцията наподобява желе.

Във Филипините варят ембрион на патица, докато още е жив, в собствената му черупка.

Японците имат ястие, наречено „Ширако”, което представлява репродуктивни органи от риба треска.

В Тайланд пържените скакалци се подправят със сол, пипер и чили и се готвят в голям уок тиган.

Стек "Тартар" - известното френско ястие се прави от накълцано сурово месо, зеленчуци и сурово яйце.

В Китай за деликатес се смята пържена тарантула, забита на шиш.

Очите от риба тон са голям деликатес в Япония и наподобяват вкуса на откопод.

В много страни се хранят с месо от акула.

В Китай консумират варено месо от пенис на бик.

В Китай, Сингапур и някои част на САЩ се сервира супа от костенурка.

Богато на протеини, месото от кенгуру е предпочитано в родината на животното – Австралия.

Крокодилското месо е смятано за деликатес на много места по света, а вкусът се асоциира с този на пилешкото и раците.

Японското ястие шиокара представлява мариновани животински вътрешности.

В Швеция е традиция да се консумира подсолена ферментирала херинга.

Най-добрият приятел на човека - кучето, се смята за деликатес в Китай, Виетнам и Корея.

В Африка консумират месото от различни видове диви животни, включително жирафи, лемури и маймуни.

Гъсениците се ядат в Австралия и могат да бъдат сурови, като вкусът е на ядки, или полусготвени – с вкус, напомнящ на пилешкото.

Китайците обичат да похапват и месото от вътрешността на морските звезди.

В Южна Америка консумират печени морски свинчета като вкусът им напомня на заешкото месо.

В Източна Азия консумират месо от котки.

*Източник: NOVA