0

Д нес младите използват смартфона за всичко друго, но все по-малко за разговори. А преди десетилетия с тях можеше само да се говори, да се пишат SMS-и, да се похвалиш, че имаш фенерче, евентуално да изиграеш някоя древна, от днешна гледна точка игра. И, преди всичко, тези телефони издържаха с дни.

За Gen Z това изглежда архаично, но има и хора, които си спомнят с носталгия дните, когато на маса в заведение се водеха оживени разговори, вместо сега хората да си чатят един с друг, макар да седят един срещу друг.

Към тези забравени дни ни връща телефон, оставил следа в живота на цяло едно поколение. Точно 25 години след появата му на пазара, легендарният Nokia 3210 се завръща в синьо (Scuba Blue), черно (Grunge Black) и златисто (Y2K Gold), благодарение на Human Mobile Devices (HMD), производител на телефоните Nokia. 3210 е един от най-значимите телефони, които компанията някога е разработвала.

Завръщането на „глупавите“ отразява носталгията, която част от хората изпитват към времената отпреди ерата на смартфоните.

Тези устройства предлагат решение за дигитален детокс в свят, в който почти четирима от всеки десет (38%) от хората на възраст между 16 и 24 години се притесняват, че прекарват твърде много време със смартфона си.

Завръщането на Nokia 3210 има за цел да откъсне хората от екраните на техните смарт устройства. В световен план се наблюдава тенденция млади хора да се „изключват“ и да се отдават на дигитален детокс, за да общуват пълноценно в реална среда.

Nokia 3210 дава възможност именно за това, за почивка от социални мрежи, интернет и безкрайните приложения (независимо дали за ден, уикенд или за неопределено време), при това може да се случи в стила от края на 90-те и началото и първите години на новото хилядолетие.

Ретро иконата се завръща с мисъл за младото поколение. Отличава с елегантен ретро дизайн. Той се предлага с всички основни функции, които бихте очаквали от оригинала, включително 2МР камера със светкавица (и фенерче!)!

За да е в унисон със стила в края на 90-те и първите години на новото хилядолетия, Nokia 3210 се предлага само в три смели цветови варианта, напомнящи за епохата на оригинала: Scuba Blue, Y2K Gold и Grunge Black. И накрая... Nokia 3210 нямаше да бъде Nokia 3210 без Змията, така че и тя се завръща в обновения модел.