0

С тефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ се включват в рок феста в Долината на виното, който ще се проведе между 30 юни и 2 юли. Групата ще посрещне Джулай Морнинг на 1 юли в Мидалидаре. Музикантите ще се качат на специално изградена сцена на хълма в 5 часа сутринта.

Хитове 

Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“ ще изпълнят своите добре познати и станали любими на няколко поколения хитови песни. „Миналата година имах честта да представя книгата си по време на фестивала. Бях впечатлен от атмосферата, от мащаба и организацията, от духа, който витае наоколо. Сега идваме заедно с цялата група и за мен е истинско събитие. Това са родните места, магичните и красиви пейзажи на детството ми. Фактът, че звезди от такъв ранг свирят тук, е по някакъв начин сюрреален. И много вдъхновяващ. Готвим се за безсънна първоюлска нощ и за един страхотен July morning. Тази година спането на фестивала ще е по-малко", споделя Вълдобрев. 

Банди 

Децата до 12 години ще влизат без билети. Тридневният билет за фестивала е на цена 150 лв. Еднодневните билети са на цена 100 лв. Хедлайнери на 30 юни ще бъдат легендарните „Скорпиънс“. „Щастливи сме, че можем да започнем именно със „Скорпиънс“, които нямат нужда от представяне. Истински легенди на рок музиката, които за първи път в България ще изпълнят песни от последния си албум Rock Believer и, разбира се, всички класики, които всички ние знаем и пеем“, споделят организаторите. „Скорпиънс“ продължават своето световно турне, с което освен новия им 19-и студиен албум отбелязват и 50 години от дебютния им Lonesome Crow.

Скорпиънс

 Скорпиънс

Именно в Rock Believer групата за първи път работи с бившия барабанист на „Моторхед“ Мики Дий. „Записахме новия албум на живо заедно в една стая, както се правеше през 80-те“, споделя вокалът на бандата Клаус Майне, а китаристът Рудолф Шенкер допълва: „Това да сме отново на турне с групата и да свирим пред хиляди хора, представяйки им новата ни музика, е нещо много специално в кариерите ни“.

Немските хевиметъл легенди „Хелоуин“ ще закрият последната вечер в Долината на виното на 2 юли ( със специален фестивален сет. „Хелоуин“ са не само символ на немската метъл сцена, но и пример за постоянно развиваща се група. На фестивала формацията идва с емблематичното трио гласове – Михаел Киске, Анди Дерис и Кай Хансен, а най-приятната изненада за родните феновете е, че бандата подготвя различен фестивален сет за лятото на 2023 година“, споделят организаторите.

Хелоуин

 Хелоуин

Втората фестивална вечер сцената ще владеят още едни легенди – Europe. Почти четири десетилетия и милиони продадени албуми Джоуи Темпест (вокали), Джон Норъм (китара), Мик Микели (клавишни), Джон Ливън (бас) и Иън Хогланд (барабани) не спират да работят, да изнасят концерти и да издават нови албуми. През 2023 г. се навършват 40 години от издаването на дебютния запис на Europe, носещ името на групата. По този повод започва и турне с 18 дати, в които е включена и България.