0

С ъпруга случайно научи, че мъжът й, починал преди шест години от панкреатит, все още е жив! „Вдовицата“ Елена узнала истината при опит да се сдобие със смъртен акт на съпруга си от службата по вписванията, съобщава Regnum, като се позовава на свои източници. Според една от версиите „смъртта“ е уредена от роднини.

В началото на юли 49-годишната московчанка се обърнала за помощ към полицията. Тя обяснила, че през март 2016 г. се омъжила за мъж на име Степан в Зеленокумск, но три месеца по-късно той й бил хоспитализиран с панкреатит. Лекарите съобщили на разтревожената Елена, че се наложило Степан да бъде опериран, но състоянието му се влошило и той бил преместен в Ставропол.

Степан спрял вдига телефона на съпругата си, докато един ден на обаждането й отговорила непозната жена, която се представила за негова роднина и я уведомила, че той е починал. Държала се недружелюбно с Елена и я помолила повече да не се обажда на този номер.

Семейството на Степан отказало да посочи на неговата съпруга датата и мястото на погребението и тя се върнала обратно в Москва. През 2019 г. Елена пристигнала в Ставропол и подала молба да й бъде издаден смъртен акт от службата по вписванията. Московчанката изпаднала в шок, когато служителите й съобщили, че не могат да й предоставят подобен документ, тъй като съпругът й не е починал.

Елена се свързала с роднините на Степан, но те отказали да й съдействат. Жената опитала да разтрогне брака си, тъй като той изчезнал, но й това се оказало невъзможно, защото той не бил обявен за издирване.

Чак през юли тази година Елена взела решение да се обърне за съдействие към полицията, за да се изясни странната смърт на съпруга й Степан, за която нямало никакви доказателства.

Оказва се, че това не е първото изчезване на Степан, тъй като дъщерята на неговата бивша съпруга го търси във връзка с имотен спор. Тя също узнала от неговите близки, че той е починал, но в съда отказали да й съдействат, тъй като не разполагали с данни, че той е мъртъв.