0

Т елевизионната легенда Кака Лара става асистентка на колегата си Ненчо Илчев в новия му спектакъл „Забранените фокуси“. Той е част от програмата на театър „Българска армия“, а премиерните представления са на 15, 16 и 17 април.

Тайна

„Още преди 2 г. започнахме да го репетираме, но го спряхме заради пандемията. За пръв път у нас се прави такова мащабно илюзионно шоу. Ненчо единствен притежава правата на номерата, които се играят в Лас Вегас от Дейвид Копърфийлд, Крис Енджъл и магьосниците Пен и Тейлър“, разкри пред „Телеграф“ актрисата Лазара Златарева. Тя издаде, че за разлика от книгата му с дребни фокуси сега ще има само големи илюзии. „Левитация, изчезване, махане на глава, телепатия. Най-странното е, че голямата част от тези неща – не се правя на ударена – той ги пази в тайна дори от екипа, който никак не е малък. Ние зареждаме реквизита на сцената, но не знаем какво се случва“, сподели още Кака Лара. Сценарист и режисьор на спектакъла е актьорът Емил Марков, който се прочу като гинеколога д-р Захариев от „Откраднат живот“, а в момента се вихри в друга супер продукция на NOVA - “Лъжите в нас“.

Декор

Лара и Ненчо се познават от деца от студиото на легендарния ексректор на НАТФИЗ Бончо Урумов. „В НАТФИЗ също бяхме в паралелни класове, но сега за пръв път ще сме заедно на сцената. Той е толкова отдаден на спектакъла, с такова внимание си изпипва всички детайли. Има много хумор и емоции – повече прилича на шоуспектакъл, но си има и театър вътре. Ненчо разказва за живота си – от детството, през първия номер, първата награда, за студентските си години, с такава обич говори за Стефан Данаилов“, издава още Кака Лара. Тя казва, че това не е детско представление, а семейно. „10-11-годишните да, но по-малките има опасност да се уплашат, защото има зловещи моменти. Декорът за фокусите се строи трудно, а аз самата сменям три костюма – на плаката съм с единия от тях“, допълва Златарева. Тя и Ненчо обещават сред публиката да няма разплакани деца, стъписани родители и разтревожени баби. Ако някой все пак изчезне, ще го върнат с бонбон в джоба, зайче под шапката или балон в ръката. Лара издаде, че в спектакъла има специален гост актьор, който скоро навърши 7 г., синът на продуцента Иван Христов – Самуил.

Приказка

„Магията е вълшебната приказка, която всеки носи дълбоко в душата си още от детството. Дори сега разбирам, колко е важно да запазиш тази детска надежда и да знаеш, че ако вярваш и го искаш силно, всичко е възможно“, споделя Ненчо Илчев. „В това магично шоу ще станете жертви на подли манипулации, шокиращи илюзии и забранени фокуси! Моля ви, не се поддавайте на тези коварни инсинуации... Просто слушайте внимателно и наблюдавайте! Ако запазите спокойствие на духа, забавлението ви е гарантирано!“, допълва на финал Лара.