0

О печален до лудост вдовец от Тайланд е живял тялото на мъртвата си съпруга в продължение на цели 21 години.

Той и досега не е могъл да преодолее смъртта на любимата си жена. „Разговарял“ с нея всеки ден така, сякаш тя все още е жива. Сега все пак той я е кремирал. Никога не са се карали и само са се обичали. Пенсионираният военен Чарн. К (на 72 г.) все така не успява да преживее смъртта на съпругата си, която е починала през 2001 г. от високо кръвно налягане, а след това и мозъчен кръвоизлив. След смъртта ѝ вдовецът всекидневно извършва будистки ритуали, пишат тайландските медии.

Той отнесъл ковчега с тялото на съпругата си в дома си в северното предградие на Банкок Раминтра.

Наскоро мъжът разказал безумната си история на фондация, към която се обърнал със загриженост в края на април. По негов сигнал фондацията открива тленните останки в някакво мрачно "складово помещение".

Очевидно на К. му е било все по-трудно да се „грижи“ за съпругата си. Ковчегът гниел, заобиколен от пълни найлонови торбички и боклуци. При отварянето на ковчега тялото е било мумифицирано.

Пенсионерът се страхувал, че съпругата му няма да получи погребение, когато той умре. Кремацията е извършена в храм в Банкок в началото на май.

Сега Чарн живее с урната в най-бедни условия. В колибата му има течаща вода, но няма електричество. Сега вдовецът съхранява праха на съпругата си в урна, която казва, че ще пази до смъртта си.