0

У ил Смит се завръща към една от емблематичните си роли, като Робърт Невил във филма „Аз съм легенда“ от 2007 г. Смит отново ще бъде в главната роля, но този път ще си партнира с Майкъл Б. Джордан, пише Deadline. 

„Аз съм легенда“, е по романа на Ричард Матисън от 1954 г., който представя свят, в който опустошителен вирус е унищожил почти цялото човечество и превърна останалите във вампирски мутанти, които обикалят света в търсене на жертви. 
Образът на Уил Смит-Робърт Невил, отива на мисия да намери научната основа за пандемията, която е причинила всичко това, и описва все по-стресираните си срещи с мутантите. 

Книгата няколко пъти е била адаптирана. В тази адаптация обаче, режисирана от Франсис Лорънс, Смит играе Невил, който е армейски вирусолог, оцеляващ в разрушен Ню Йорк и търси да намери лек за вируса, причинил всички проблеми – който първоначално бил мутирал щам на морбили, предназначен да лекува рак. 

Съпругата и дъщеря му загиват при катастрофа с хеликоптер, докато се опитват да избягат от карантината на Манхатън. Невил не е сам, той бива придружен немска овчарка на име Сам.

И за да избегнем спойлери за филма (дори сега да е на 14 години), просто ще кажем, че нещата не вървят толкова добре за Невил, пише moviefone.

Което представлява нещо като затруднение, с което новият филм би трябвало да се справи – как Смит се вписва в сюжета тук? 

Докато филмът предполага, че героичните действия на Невил са придали ново значение на заглавието, има шанс да го видим в ретроспекция, за да запълни други подробности от живота му преди пандемията и преди да се изправи срещу враговете си. 

Що се отнася до кого може да играе Джордан? Той не е подходящ да бъде по-млад Смит, така че може би историята ще бъде разказана от гледна точка на по-късен оцелял, докато светът се бори да се върне към нормалното. 

Това е проблем, който Голдсман трябва да реши, тъй като той се завръща, за да напише продължението. 

Все още няма прикачен директор. A Уил Смит публикува снимка на проекта в Instagram.