0

Л ондонската компания Stufish предoстави впечатляващо преживяване за посетителите на тазгодишната технологична конференция в Саудитска Арабия, One Giant Leap, където посетителите можеха да преминат през един от най-големите калейдоскопи, потапяйки се в магически LED визуализации.

Stufish

Дългият 40-метра тунел е висок 6 метра и широк 3 метра, като използваните огледала без изкривявания и видими свръзки, правят пространството да изглежда цилиндрично, а огромните LED панели в пода и стените представят поредица от бавно разширяващи се, сюрреалистични геометрични дизайни и визуализации вдъхновени „от дъното на морето до небето и звездите“. Титлата за калейдоскоп с най-голям диаметър, от около 11,5 метра, се държи от преправен силоз намиращ се в щата Ню Йорк, докато произведения за изложението Aichi Expo през 2005 г. в Япония, държи рекорда за най-дълга тръба от 47 метра.

Stufish

Докато и двата калейдоскопа са вертикално разположени, този на компанията Stufish е най-големият калейдоскоп, създаван някога, през който може да преминават хора. Според лондонската компания, предизвикателствата са били проектирането на 40-метрово огледало, без никакви видими свръзки или изкривяване, създаващо илюзия за безкрайно пространство, както и двата края на тунела с триъгълна форма, за да не се изкривяват отраженията. Може да добиете представа, какво е да преминете през калейдоскоп, от видеото тук.

Източник: Stufish