0

В реди ли гледането на порно на възприятието на мъжете относно жените? Отговор на този въпрос потърсиха учени от шотландски университет.

Те стигнаха до извода, че порнографията реално няма голям ефект на връзките, което противоречи на широко разпространените твърдения, че подобен тип материали може да повлияят на способността на силния пол да създават или поддържа романс.

Проучването е направено изцяло от изследователи от университета Abertay в Дънди и установява, че порнографията има по-малък реален ефект върху връзките с партньорките,

Експертите тествали ефекта на Кулидж – теория, която гласи, че въвеждането на потенциални нови любовни интереси повишава възбудата при мъжете.

Участниците в проучването били помолени да разгледат поредица от порноактриси, облечени, голи или участващи в сексуален контакт.

Това, което предполагат тези констатации, е, че макар сексуалната възбуда, предизвикана чрез порнография, да играе известна роля в преценката на мъжете за привлекателността на жените, тя не влияе отрицателно върху начина, по който мъжете гледат други жени.

„Бъдещи изследвания биха могли да проучат същите тези ефекти при жените и как гледането на порно може да повлияе на преценката за привлекателност за дълъг период от време и как личностните черти на лицето, което гледа порнография, също имат значение“, допълниха изследователите.