0

С офия буквално заприлича на курник. Стотици кокошки кръстосват безпризорно улиците, сигнализираха читатели на „Телеграф“.

Един от тях предостави снимка от квартал „Сухата река“, описваща красноречиво ситуацията в столицата, която започва да прилича на зоопарк. А хората вече са вдигнали ръце от безпризорните животни.

Друга снимка пък се завъртя във Фейсбук. Авторът и пояснява, че е запечатал щастливо семейство петел и кокошка, докато се разхождат необезпокоявани между блок 403 и блок 405 в жк „Овча купел“. „Знам че е модерно свободното отглеждане, но все пак ако някой ги познае, да дойде да ги прибере“, апелира той. Друг пък подхвърля, че районът се превръща във фабрика за щастливо снесени яйца от свободни кокошки. А трети се пита: „Кума Лиса къде е?“.

.

 .

Всъщност напълно е възможно някоя от свободните софийски кокошки да попадне в лапите на Кума Лиса. Както съобщи вече „Телеграф“, вероятно заради намалялата популация на уличните кучета във всички квартали на столицата се наблюдава нашествие на лисици. Горските хищници явно търсят храна, каквато може би липсва в традиционната им среда на обитаване. Новодомците вече са попривикнали с хората-съкварталци и на някои снимки се вижда как чакат да им подхвърлят някоя мръвка.